5 фантастични съвета за пролетно почистване  на двора преди вашето преместване

Градина

Знаете ли, че пролетното почистване всъщност ви освобождава от стреса ? Това е така, защото разтоварвате ума си, докато измитате слоевете прах, карате кръвта да се изпомпва и се чудите какво ви е отнело толкова време, за да почистите дома си . Силно препоръчваме пролетно почистване преди вашето преместване, защото преместването е достатъчно забързано и имате много грижи, дори ако сте планирали всичко месеци предварително.

Пролетното почистване може да направи преместването ви по-ефективно. Ще обсъдим пет фантастични съвета за пролетно почистване преди деня на преместване.

Защо се нарича пролетно почистване?

Първоначалното пролетно почистване се случва, когато хората закачаха килими извън домовете си и ги удряха с метла, за да изчистят праха, мръсотията, саждите и боклучетата, натрупани през зимните месеци. Сега тази традиция продължава, когато съвременните семейства отварят прозорците си, избърсват праха от жилищата си от горе до долу и търкат подовете.

Почистват двоорвете и гаражите си, подготвят ги за летния сезон и след което ги зазимяват. През лятото гиизползват обилно и пълноценно. Зимата натрупват всякакви неща на двора, преди да дойде следващия сезон за почистване на двора.

Защо пролетното почистване на двора и преместването вървят ръка за ръка?

Пролетта и лятото са най-популярните периоди за преместване. Като такова, пролетното почистване на двора може да ви помогне да олекотите товара си по време на преместване и да улесни и двата процеса, тъй като вие буквално почиствате стария си дом, и занемарения двор преди да се преместите на новото си място.

Разгледайте нашите съвети за по-лесно пролетно почистване на двора!

1. Обилно почистване на двор няколко месеца преди преместването

В идеалния случай вие сте ни се обадили за преместване поне три месеца (12 седмици) предварително. Когато стигнете до втория месец, е време да направите задълбочено пролетно почистване на двора. Така или иначе ще преместиш всичките си неща. Започнете от рано и направете малко почистване, което улеснява последващи стъпки.

Пролетното или летно почистване на двор преди, преди всичко ви позволява да направите равносметка на това, което наистина искате да запазите. Направете четири категории неща, докато почиствате своя гараж, мазе,  двор, таван и килера.

Организирайте нещата си като:

Запазване;

Съхранянане;

За кошчето;

Дарете или Продайте.

Нещата, които пазите, това е, което се мести с вас и явно ви е нужно. Съхранението е неща, които вероятно можете да поставите в хранилището, докато имате място. За кошчето, добре, тези предмети се изхвърлят. Купчината за даряване или продажба всъщност може да ви помогне да спечелите малко допълнителни пари. С които бихте могли да финансирате почистване на двора ви.

2. Пазете разписки за нещата, които дарявате.

Когато дарявате предмети на благотворителна организация , те ще ви попитат дали искате разписка. Ние не сме счетоводители, но ако дарите стойността на неща, която е по-голяма от стандартното ви приспадане, може да сте в състояние да платите по-малко данъци през следващата година. Ако вече сте описали вашите удръжки, даряването на неща може да увеличи стойността на вашата удръжка.

Ключът е да получите справедлива пазарна стойност за вашите неща. Може да имате мини-съкровище в ръцете си. Ако искате да дарите големи предмети като мебели, много организации ще имат камион, който да дойде пред вас.

3. Направете разпродажба за пролетно почистване

Всеки обича допълнителни пари! Ако имате някои неща, които искате да продадете, направете разпродажба, преди почистване на двора, като разпродажбата да замести пролетното почистване. (Най-хубавото е, че не е необходимо да имате чекмедже за пари.

4.  Преместване на елементи в хранилище

Независимо дали се местите от другата страна на улицата или в другата страна, понякога просто не можете да поберете всичко в новия си дом. Мястото за съхранение е страхотно, ако намалявате от по-голям дом към по-малък или просто искате да ремонтирате новото си пространство и все още не сте готови да се разделите с някои вещи. Помислете за поставяне на неща на склад около месец преди датата на преместване.

5. Започнете отначало

Когато се местите на ново място, понякога просто се чувствате по-добре да започнете напълно отначало. Подгответе се за преместването си с ново начало благодарение на пролетното почистване на двора. Продайте този стар диван или пералня и сушилня.

Това бюро от средата на века не се вписва ли в селския ви декор на селска къща на следващото ви място? Някой там със сигурност иска това бюро, или от вашата разпродажба в двора, или като дарение.

Почистването на двора не само може да освежи душата ви, но също така може да намали броя на вещите, които трябва да преместите, особено ако ще се отървете от стари вещи и ще купите изцяло нови мебели в следващия си двор.

Искате организирани, ефективни хамали, на които им пука да ви помогнат при преместването? Това сме ние!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment