5 ефекта, след премахване на DPF филтър

5 ефекта, след премахване на филтрите за пречистване на отделящите частици при дизеловите автомобили

Днес, през 2019 година, все още внасяме автомобили от Западна Европа. Често внасяме дизелови автомобили от Германия, но не знаем какви са стойностите на замърсяване на околната среда. В Европа се приемат сериозни мерки за запазване на природата чиста. Пример, в някои части на немските градове има улици, по които е забранено да преминават автомобили от съответната категория, например Евро 5.

Това предстои да се случи и в България.

DPF филтирите служат за това да предотвратят отделянето на вредни частици, при изгарянето на дадено гориво.

Смяната на филтър от този тип може да струва много. Също така е възможно и да бъде преправен.

В България съществуват много фирми, които предлагат услуги по подмяна, поправяне, както и премахване на подобни филтри.

Ето и пет важни ефекта, след премахване на DPF фитлър:

  • Чрез това действие по премахване имате възможността да закупите  нов филтър за твърди частици, който в много случаи струва почти колкото самата кола.
  1. Отстраняването му дава възможност на двигателя да работи в по-оптимални режими.
  2. Разходът на гориво намалява от 1-2 понякога до 5 литра/100 км (в случай на много сериозно запушване или неправилна работа на системата).
  3. След премахването се удължава живота на двигателя. Тъй като не се достигат толкова високи температури и налягания на отработените газове.
  4. Понякога се получава разреждане на масло с дизеловото гориво. При премахване, този неприятен ефект изчезва. Това иначе е често срещано явление при запушен DPF филтър или неправилно функциониращи DPF системи.

Както сами виждате, има си и предимства от премахване на подобен филтър. Истината е, че стандартът в България не е такъв, че всеки да кара изключително икономични, по възможност с 0 вредни емисии автомобили. Вярваме, че скоро това ще се промени и  повечето ще караме електрически автомобили, но докато се случи това, има решения за този тип потребители, плозващи дизелови автомобили.

Финални думи. Ако имате нужда от премахване / поправяне на DPF филтър, то компанията DPF.bg е на Ваше разположение.

 

 

1.   

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment