4 характеристики за уеб дизайн, които добавят стойност за посетителите

Платформите за управление на съдържанието, използват приспособления и добавки за драстично подобряване на външния вид и възможностите на уеб дизайн. Тези функции могат да дадат възможност с качествена изработка на дизайн на сайт, да се конкурира на по-високо ниво в бизнеса. Съществуват четири уеб дизайн функции, по-специално, които добавят незабавно стойност за очите на посетителите. От тях може и вие да се възползвате, за да направите вашия сайт по-достъпен и привлекателен.

Отзивчив дизайн

Става дума за уеб дизайн, който изглежда добре на всички устройства от мобилен към десктоп. Има повече хора, които разглеждат сайтове през мобилни устройства, отколкото хора, които преглеждат сайтове на настолни компютри. Ето, защо ако сайта ви не е отзивчив на повечето мобилни посетителите ще им е трудно да навигират през него.

През последните няколко години, отзивчивият уеб дизайн е станал като стандарт за уеб дизайн, особено когато се отнася за WordPress. Въпреки, че все още има някои спорове за това как да създадете отзивчиви дизайн, съществуват няколко аргументи за това дали отзивчив дизайн е само тенденция. Това е най-новата норма в очакване на днешния мобилен потребителите.

Книгопечатане

Посетителите на вашия сайт ще направят преценка въз основа на начина, по който е написан текст на уебсайта. Типографията  е изкуството на организиране и може да направи думите четливи и визуално привлекателни. Подреждането включва избор на атрактивни шрифтове, които изглеждат добре проектирани елементи на страницата. Тези визуални договорености включват фактори като избор на подходящ размер на текста, регулиране на разстоянието между буквите и пр.

В миналото, уеб варианта е бил твърде скъп за собствениците на малък бизнес. Днес тази форма е по-достъпна от всякога, дори безплатно в някои случаи, което означава, че има много по-голяма свобода за дизайнерите, които използват своята типография и умения, за да направят по-привлекателни уеб сайтове.

Изображение и видео

Ако един сайт не е с привличащи погледа изображения и видео, той няма да привлича посетители. Дизайнерите могат да използват визуални медии, за да направи силни изказвания и запомнящи се графики и клипове за посетителите. Използването на снимки и видеоклипове, е един от най-лесните и най-възнаграждавани начини за уебсайт, който се откроява от тълпата. В края на краищата, посетителите са по-склонни да помнят, уеб сайтове, които са визуално впечатляващи. Показващи съдържанието си творчески. Този начин държи съзнанието на посетителите ангажирано с вашата марка.

Микро-Взаимодействия

Изскачащите прозорци имат лоша репутация. Повечето са описвани като досадни да посетителите в сайта, но ​​също могат да бъдат използвани за подобряване опита на посетителя. Подобни изскачащи прозорци и микро-взаимодействия съдържат преживявания или взаимодействия, които са предизвикани от действие от посетителите на сайта. Микро-взаимодействията са тези, които насърчават ангажираността на потребителите, като например повече имейл регистрации. Тези микро-взаимодействия са важен аспекти на уеб дизайна, защото спестяват на посетители време, а така собственика на сайта може да види в тях реализация!

Всяка една от тези характеристики се отличава със стойността, която води до увеличаване както на потребители, така и на опит на уебмастъри. Проучванията показват, че посетителите решават дали да правят бизнес с марка въз основа на първите няколко секунди от техния опит на интернет страницата на марката. Зад всичко това стои seo на интернет магазините.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment