4 вида соларни батерии, които да вземете предвид

Потребителите, които имат соларна система ще имат нужда от батерии, в които да складират енергията. Те имат за цел да съхраняват енергията, която е произведена от соларните клетки. Процесът е сложен и скъп, затова ще ви посочим факторите, които трябва да вземем предвид. Има 4 основни типа батерии, които можете да използвате, за да съхранявате произведената енергия.

  1. Оловно-киселинни батерии – Това вероятно е един от най-често използваните видове батерии. Все пак има някои неща, които потребителите трябва да обмислят, преди да се сдобият с този модел. Тези батерии са предназначени за употреба в отворени пространства, заради газовете, които отделят по време на работа. Те са потенциално опасни за обитателите на дома или офиса. Батериите от този тип са икономични и могат да се използват в продължение на дълги години, ако се поддържат правилно.
  2. Батерии за каравани, лодки и голф колички – Батериите, които се използват за каравани, имат дълбок цикъл на работа. Това е и причината да не се препоръчват в съвместна употреба със соларни системи. Техният капацитет е прекалено малък за продължително зареждане и няма да са в състояние да работят дълго. Батериите за голф колички са добър избор, ако потребителите разполагат с малка система. Те са в състояние да задържат заряда дълго време.
  3. Гел батерии – Този тип устройства нямат отвори в конструкцията си. Това означава, че няма да отделят газ и са безопасни за употреба в затворени помещения. С тази възможност за употреба се дава постоянна температура, което е голям плюс. Батериите, които могат да разчитат на подобна константа, се представят по-добре и имат голяма продължителност на живота.
  4. Батерии AGM – Този тип има стъклена вата между клетките, която помага на батериите да задържат заряда за по-дълго време. Устройство като това е разработено и създадено, за да могат повечето собственици на соларни системи да се захранват за дълго време. Батериите са добре запечатани, течове от вътрешността са изолирани и почти невъзможни. Това е причината те да не отделят вредни за потребителите и околната среда емисии. Моделът батерии е по-скъп в сравнение с останалите предложения. Те се използват в системите на много мощни машини, могат да се срещнат дори и на самолети. Болниците също използват тези видове батерии, за да си осигурят заряд. Центровете за мобилни комуникации също разчитат на тези видове батерии.

Оловно-киселинните не са продуктът, който се препоръчва за употреба. Въпреки това, вероятно те са най-широко разпространеният модел. Причината е, че те са изключително икономични. Тази батерия може да служи вярно на потребителите в продължение на години. Поддръжката изисква тези батерии да не бъдат изтощавани напълно, защото това уврежда клетките. В случаите, в които зарядът на батериите намалее под 20%, това значи, че трябва да започне цикъл на зареждане. В противен случай, батерията ще стане неизползваема. Батериите, чиито заряд се използва до край, започват да натрупват сулфат и няма как да се върнат към обикновения си капацитет. Затова потребителите не трябва да ги изтощават до край. Устройството може да се използва само с дестилирана вода и трябва да се пълни само при наличието на пълен заряд.

В днешно време няма нищо по лесно от пазаруването онлайн и можете да го направите и със соларните панели, като ги поръчате от сайтове като vikiwat.com.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment