3 причини да носите рокли възможно най-често

Завоювали достойното си място в женския гардероб, дънките, късите панталони и панталоните буквално изместиха женствените тоалети на заден план.

Днес повечето жени носят поли и рокли само по специални поводи, но предпочитат да прекарват делничните си дни в по-удобни дрехи. Колегите ви виждали ли са ви в рокля само на фирмено парти? Смятате ли, че комфортът е основното в живота, а красотата и елегантността са допълнителни атрибути? Тогава тази статия е за вас.

3 причини да носите рокли възможно най-често

На този въпрос помогнаха експерти от социологическия център Nielsen, които проведоха анкета сред жителите на седем мегаполиса на страната на възраст от 18 до 44 години. 35% от анкетираните отговарят, че никога не носят рокли, а 20% – че предпочитат да не носят поли. Една от основните причини за този избор е, че жените посочват спестяването на дрехи. Според тях роклите и полите се купуват само за ходене на театър, кино или за тържества, докато дънките и панталоните се носят постоянно, защото са удобни, не изискват специални грижи и се комбинират с 99% от гардероба. Много респонденти също смятат, че всяка рокля на фигурата им ще изглежда грозна и немодна, затова отказват да купуват този тип дрехи.

Дрехи за истински жени

Психолозите и модните дизайнери назовават 3 причини, поради които всяка дама трябва да даде предпочитание на рокля:

Грациозна походка и красива стойка

Наистина ли мислите, че се прегърбвате и бъркате под тежестта на личните си проблеми? Виновни са неправилно избраните дрехи. Само по панталон или любими дънки една жена може да си позволи да се прегърне в три смъртни случая и да се скрие в сиво-черната тълпа. Ако дамата избере рокля или пола и допълни образа с обувки, тя е обречена на внимание, а следователно и на перфектна стойка. В женствени дрехи всяка представителка на нежния пол усеща нейната привлекателност и съблазнителност и затова ходи по съвсем различен начин. Бедрата й се поклащат в такт с движенията на краката й, а силуетът й придобива извивките на пясъчен часовник.

Ефектни образи и акценти върху фигурата

Много дами се оплакват, че роклите или полите са неудобни. Вярно е, че те са неудобни да носят тежки чанти, да вършат физическа работа и да яздат кон. Ако поверите подобни дейности на мъж, тогава роклята ще се превърне в идеалното облекло за вас. Специалистите на фирмата знаят как една жена има нужда от качествена и красива рокля. Те създават нови колекции, в които със сигурност пускат елегантни и модерни модели. Дамските рокли от производител с 13-годишна история на съществуване се отличават не само с отличното качество на материалите и шивачеството, но и с комбинацията от актуални тенденции и лаконична класика.

Женското облекло развива женските качества

Сред психолозите битува мнението, че поемайки нещата от мъжкия гардероб, дамите също са възприели характерните качества на силния пол. Затова в панталоните и дънките жените се чувстват по -силни, по -уверени и по -удобни. А роклите ги карат да променят поведението си и да се държат като жена. Именно в полите и роклите дамите често проявяват слабост. Тези дрехи събуждат в тях мекота, топлина и обич – онези качества, които една истинска жена трябва да даде на хората около себе си.

Що се отнася до новостите на този сезон, според информация от предаванията, основата е елегантен и изискан стил. Стилистите се фокусираха върху прозрачни детайли, многостепенен подгъв, наслояване. Когато избирате цвят, трябва да обърнете внимание на комбинацията му с цвета на кожата, очите и косата. Тогава образът ще се окаже наистина неустоим.

Модата се променя бързо, тя е непредсказуема. Но фактът, че роклята е символ на женствеността, остава факт. Вечерната рокля доказва това най-много. Сред огромния избор е важно да не се сбъркате с правилния стил и да изберете правилния за бала или друго важно събитие.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment