3 неща, с които да се съобразим при избора на Детска стая

детска стая от хоп мебели

Когато дойде моментът да обзаведем стаята на най-важния член на нашето семейство е задължително много да се постараем при избора. Мястото, където детето ще прекарва най-много време през деня, когато е вкъщи е именно неговата детска стая. Неговата стая е и неговата крепост и по тази причина всеки елемент в нея трябва да бъде изпипан до съвършенство. Ето няколко важни фактора, с които да се съобразим, когато избираме стаята, обзавеждането и интерьора на стаята:

Съдържание на статията:
  1. Цветовете
  2. Размерът
  3. Светлината

Цветовете

Определено най-важното, което трябва да помислим, когато избираме бъдещата детска стая на нашето дете е цветът. Той може да се отрази освен на външния вид на помещението и на емоциите и психическото състояние на детето. Както знаем твърде ярките цветове могат да направят детето неспокойно и дори агресивно на моменти и по тази причина пастелните цветове са най-подходящи. Разбира се, не трябва да забравяме, че когато избираме цвета на стаята трябва да се съобразим и с пола на детето. Например, за момичета цветовата гама около розовото е много подходяща, също както и пастеленото оранжево, докато ако искаме да купим детска стая за момче, можем спокойно да се насочим към цветове като синьо или зелено. Възможно е да комбинираме и някои от цветовете, така че да подхождат на пердетата или килима, ако предварително сме го избрали. Друг много важен елемент при избора на цвят е детската стая да пасне на основната цветова гама на целия апартамент.

Размерът

Размерът на стаята е много важен при закупуването на мебели, особено когато става дума за детска стая. Както знаем децата обожават да си играят в стаята и е изключително важно да има пространство в нея, за да се развихрят и най-вече да се чувстваме спокойни, че многото мебели няма да предизвикат някоя непревдвидена контузия. Точно затова е хубаво, когато сме решили какъв да бъде цветът, много внимателно да вземем всички размери на помещението, за да избегнем претрупване с мебели.

Светлината

Когато сме избрали цветът и големината на мебелите е време мислено да си ги представим в новата детска стая. Когато ги разпределяме трябва много внимателно да подходим, като се съобразим с навиците на детето, както и с неговите привички. Няколко съвета, които са универсални са, например, ученическото бюро да бъде разположено с пряка светлина върху него. Така ще може в светлата част на деня, детето да ползва слънчевата светлина, когато си пише домашните, чете или учи, което неминуемо ще се отрази на качеството на зрението му. По този начин ще запазим очите му здрави възможно най-дълго. Следващият универсален съвет е свързан с детското легло. Когато избираме мястото му, трябва да знаем, че то трябва да бъде на топло и удобно  място, като отново е хубаво да има пряк достъп на слънчева светлина.

Изборът на детска стая за нашето дете е отговорна и много важна задача за родителите, като се надяваме, че сме помогнали с това решение!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment