12 стъпки за грижа за кожата с Нектейн.

Грижата за кожата е ежедневна работа на жените. Но замисляли ли сте се през какво преминава научният процес на грижа за кожата? Сега ще научете 12 стъпки за грижа за кожата с Нектейн в следващата статия.

Надяваме се, след като прочетете тази статия, ще разберете по-добре правилните стъпки за грижа за кожата на лицето, за да имате красива кожа.

1. Запознайте се с вашата кожа.

Преди да продължите с вашата рутинна грижа за кожата, първо трябва да разберете добре кожата си. Всеки тип кожа ще има различни характеристики, проблеми и нужди от грижи. Следователно трябва да определите типа на кожата си, както и текущото си състояние на кожата. Това е основата за изграждането на подходяща и ефективна рутина за грижа за лицето.

Има 4 основни типа кожа, включително нормална кожа, мазна кожа, суха кожа, комбинирана кожа. Всъщност много дерматологични проучвания показват, че има 16 различни типа кожа. Но като цяло всички те произтичат от четирите основни типа кожа по-горе.

2. Препарат за премахване на грим.

След като определите типа на кожата си, ще започнете да премахвате грима. Това ще премахне бързо грима, както и мръсотията, излишното масло върху кожата на лицето. Ако не носите грим и сте изложени на прах само на улицата, все пак трябва да премахнете грима. След премахване на грима лицето ви ще бъде по-отворено, ограничавайки запушените пори, които причиняват акне, черни точки и др.

3. Измийте лицето си с почистващ препарат.

Това е важна стъпка в 12-те стъпки на грижата за кожата. След като сте премахнали грима си, трябва да измиете лицето си с препарат за почистване на лицето, за да почистите кожата си отново. Това ще гарантира, че мръсотията, излишното масло и козметиката са напълно отстранени от кожата ви. Оттам ще донесете вентилация на порите.

4. Нанесете маска.

Маскирането е допълнителна стъпка в цикъла за грижа за кожата. Измиващите маски често имат ефект на дълбоко почистване на порите на кожата, осигурявайки влага и много хранителни вещества на кожата. Днес популярните видове маски за лице включват почистващи маски, хидратиращи маски и пилинг маски.

5. Механично ексфолиране.

Средно на всеки 28 дни, кератиноцитите на повърхността на кожата умират, така че се образуват нови слоеве мъртви клетки. Ако обаче не премахнете старите слоеве на кожата, кожата ще стане суха и груба. Дори запушва порите и причинява обриви. В резултат на това механичното ексфолиране ще ви помогне да премахнете този слой мъртви клетки. Оттам нататък кожата ви винаги ще бъде гладка и чиста.

6. Воден баланс.

Балансираната вода е известна още като тонер или розова вода. Това е стъпка между почистващите и по-късните стъпки за грижа за кожата. Ролята на тонера е да балансира pH на кожата, да омекоти кожата и да стегне порите. Също така помага за повторно почистване на кожата. Това гарантира, че след стъпката на почистване няма останали замърсявания или грим.

7. Продукти за лечение на кожата на лицето.

Ако имате проблеми като акне, мелазма, ще ви трябват специални продукти за лечение в 12 стъпки от грижата за кожата. Тези продукти имат мощни агенти, които помагат за възстановяване и коригиране на кожни проблеми. В зависимост от състоянието и срещнатия кожен проблем ще има специални продукти за лечение.

8. Серум.

Серумите са есенции за красота, съставени от молекули. Следователно те могат лесно да навлязат дълбоко в дермата и директно да осигурят подхранване на кожните клетки. В зависимост от активните съставки ефектите на серума също ще варират, включително:

  • Противовъзпалително, лечение на акне;
  • Овлажнява, хидратира кожата;
  • Ярка кожа, замъглена;
  • Против стареене;
  • Успокоява, възстановява, регенерира кожата;

9. Хартиени маски.

През последните години използването на хартиени маски се превърна в много популярна тенденция за красота. Най-просто казано, това е маска, направена от много различни материали (копринен плат, нетъкани вълнени влакна, водороден гел, фолио, …). Основният ефект на хартиената маска е да попълни хранителните вещества, да осигури влага незабавно на кожата, като помага за разтягането и омекотяването на кожата. В 12 стъпки от грижата за кожата на лицето, използването на хартиени маски постепенно се превръща в позната стъпка за жените.

10. Кремове.

Овлажнителите имат първостепенна роля да овлажняват и омекотяват. Също така, поради по-голямата си молекулярна структура от серума, те също се използват за заключване на влага и хранителни вещества. Благодарение на овлажнителя, кожата ви винаги ще бъде мека и изпълнена с жизненост.

11. Маска за сън.

Най-видното използване на маската за сън е осигуряването на вода и хранителни вещества на кожата. Това е последната стъпка от вечерна рутинна грижа за кожата. Отличителната черта на маските за сън е, че те обикновено се оставят за една нощ и се измиват на следващата сутрин. Маската за сън има добри водни и овлажняващи свойства. В същото време тяхната текстура не е прекалено дебела, прониква бързо и не предизвиква омазняване. Спалните маски често се използват през есента и зимата. Те са най-подходящи за суха до много суха кожа.

12. Слънцезащита.

Защитата от слънце е изключително важна стъпка в 12-те стъпки на процедурите за лице. Можете да добавите или премахнете предишни стъпки в зависимост от състоянието на кожата си. Не можете обаче да пренебрегнете прилагането на слънцезащитни продукти, без значение какъв тип кожа е кожата ви.

Ако не продължите да прилагате слънцезащитни продукти, всичките ви предишни опити за грижа за кожата ще бъдат напразни. Освен това ултравиолетовите лъчи на Слънцето имат много лошо въздействие върху кожата ни. По-конкретно, прави кожата суха, увеличава пигментацията, луничките, насърчава стареенето на кожата, дори рака на кожата.

БОНУС.

Иновативна грижа за кожата на лицето и цялото тяло. Без гримове и експерименти със здравето на кожата ви. Устройства, които са подходящи са всеки тип кожа, които я правят да сияе. Използване на светлинна терапия, ултразвукова терапия, терапия с микро-ток. Ще се учудите какви чудеса съществуват в рутинната грижа за кожата. Бъдете професионалисти вкъщи. Може да се запознаете с устройствата за грижа за кожата, в които ще се влюбите. Заповядайте в Нектейн.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment