Часовниците Tissot T-Touch – висока технология само с едно докосване

Едно от най-забележителните технически постижения на Tissot са часовниците с усъвършенствана технология на допир с пръстите на ръката. Тази технология е претворена в специална линия на часовници Tissot T-Touch. Дори и ако искате да използвате някои от любимите си хай-тек функции под водата, Тисо дава идеалното решение – версията Sea-Touch. В интерес на истината, този комплексен и функционален часовник на Тисо ще изглежда готино и ексцентрично на китката, независимо дали сте реални любители на гмуркането или просто човек с активен начин на живот и страхотен вкус за спортни часовници. За тези, които действително практикуват водолазни дейности, този часовник Tissot предлага истинско удоволствие, съчетавайки превъзходна функционалност с лесен за използване сензорен екран. С цел да се разчитат по-лесно функциите при гмуркане, Тисо премахва барометъра и висотомера от механизма ЕТА E48.351 на часовниците Tissot T-Touch Expert, и го заменя с отчитане на подводна дълбочина и дневник за гмурканията в метри, използвайки нов механизъм ЕТА E48.301 за серията часовници Tissot Sea-Touch. Новите функции показват настоящата дълбочина, продължителността гмуркане, както и вариометър, обозначаващ скоростта на спускане и изкачване. Sea-Touch също така включва хронометър, аларма, термометър, вечен календар, компас. Всички функции може да бъдат активирани с едно докосване на различни места върху чувствителния на допир недраскаем тъчскрийн екран от сапфир кристал. Силно луминесцентния материал и ефективна подсветка на екрана осигуряват голяма видимост на тъмно.

Фактът, че часовникът има 200 метра водоустойчивост е гаранция, че са изпълнени всички водолазни норми – светимост, устойчивост на удар, антимагнетизъм, здравина на каишката – това превръща страхотния часовник Tissot Sea-Touch в идеален за водолазни дейности. Тissot Sea-Touch използват разработена и патентована технология, която дава на тези великолепни часовници еднакво перфектно представяне на ниво над и под водата. Не само технологически този часовник е последна дума на модата, но и  по своя външен вид. Часовникът се предлага с верижка от висококачествена чиста стомана стомана, можете да го намерите и със силиконова каишка в оранжево, синьо, бяло и черно.

Швейцарската марка Tissot за първи път представя своята революционна разработка за часовник със сензорен екран през 1999 година под наименованието T-Touch. Часовниците Touch Collection бързо се превръщат в най-атрактивните и желани часовници и постигат голям успех в световен мащаб. Часовници Tissot с тъчскрийн са разработени в различни стилове – класически, спортен, часовници за гмуркане, лимитирани часовници. Тъчскрийнът е едно от най-забележителните черти на Tissot T-Touch. Докосвайки различна част от екрана на часовника, се появяват различните менюта на малкия LCD дисплей. Едно от менютата е компасът, който се появява при докосване на екрана на позицията на 6 часа, като по този начин часовникът се превръща в компас. Минутната стрелка показва север, а дисплеят показва магнитната вариация в градусите. За най-добри резултати трябва да държите часовника хоризонтално и далеч от магнитни и метални обекти.

При докосване на позицията на 1 часа върху екрана вашият часовник T-Touch придобива функцията на алтиметър, отмервайки височината на настоящото местоположение спрямо морското равнище. Когато докоснете тъчскрийна на часовника при 12 часа се активира барометъра. Стрелките временно се позиционират, за да покажат тенденциите в атмосферното налягане. Междувременно дигиталният дисплей показва точен отчет на актуалното атмосферно налягане. Термометърът на часовниците Tissot T-Touch се активира с докосване на позицията 10 часа на часовника. За да се получат точни данни за температурата на мястото, където се намирате, първо трябва да свалите часовника от китката си. Можете да настройвате единиците за градуси по Целзий и Фаренхайт. За използване на хронометъра на часовника е необходимо да докоснете с пръст позицията на 5 часа. Хронометърът може да измерва време до 9 часа и 59 минути. Неговата точност е .001 секунди.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment