Регистрация на фирма и първи стъпки в бизнеса

В много случаи идеята да се започне собствен бизнес възниква спонтанно , но нейното осъществяване винаги трябва да бъде предшествано от добре обмислени действия и изготвяне на бизнес план. Всяка необмислена постъпка или разход може да бъде причина за фал старт на бизнеса Ви . Факт е, че всеки, който е започнал сам предприемаческа дейност задължително е вложил някакви средства и е поел известен риск, че може да ги загуби, но без риск не може.

Всеки който има идея и преди всичко огромно желание да я осъществи, трябва да опита и да рискува. Не е вярно, че бизнеса не е за всеки и само този, който има вроден талант за това, може да успее. Човек се учи докато е жив  и  за да успееш в едно начинание, каквото и да е то, е нужно много силно да вярваш в него и да имаш желание да го осъществиш.

Разбира се, освен идея са нужни и знания и известен опит, свързан с осъществяването й, но преди всичко е нужна воля, търпение, кураж и много упоритост. Дори в началото знанията да са недостатъчни, те се натрупват с времето ако стремежът към осъществяване на идеята  е много силен.

В повечето случаи хората, които решават да направят регистрация на фирма и да започнат свой бизнес са мотивирани от надеждата са по-добри доходи и даже натрупване на големи печалби. Да живееш  на заплата обаче, каквато и да е тя, е много по-спокойно и животът по-безгрижен. Имаш свободно време за себе си и за близките си и спокоен сън, защото друг мисли за това  как да получиш тази заплата, а ти само работиш каквото се изисква от теб.

В бизнеса нещата не са така. След регистрация на фирма и започване на свой бизнес всички отговорности за Вашите доходи и на тези, които работят за Вас, вече са на Вашата глава. Често това коства много безсънни нощи и работа, липса на почивни дни и дори какъвто и да било личен живот.

Първите стъпки в бизнеса почти винаги са много трудни. Нужно е време за завоюване на позиции на пазара, спечелване на доверие и имидж на фирмата, за да може клиентите да Ви предпочетат пред конкурентните фирми. А тях винаги ги има и винаги се борят за мястото преди Вас на пазара. Обикновено за да бъде разработен един бизнес се изисква известен период от време, който се налага да издържите. Това е период, през който дори е възможно да работите на загуба понякога – само за имидж. Не бива обаче да се отчайвате и трябва упорито да работите, очаквайки денят, в който ще имате достатъчно доволни клиенти, които да доведат и други. Така бизнесът Ви ще се разрасне и ще дойдат печалбите.

По принцип при  започването на бизнес  се стартира с регистрация на фирма и оформяне на всички допълнителни процедури за функционирането й. Пред да потърсите кой да направи тази регистрация на фирма, добре обмислете и свържете своята основна дейност с името на фирмата. Така фирмата Ви по-лесно ще може да бъде популяризирана, а  представянето й в Интернет по- ефективно. Може да нямате офис, но задължително имате нужда от интернет представяне на бизнеса си.

Затова първите партньори на един бизнес са фирмата за регистрация на ЕООД / ООД и фирмата, която ще извърши изработка на корпоративен сайт. Тези първи стъпки са задължителни и  дават началото на един бизнес, а след това следва много работа, работа и пак … работа.

И накрая, не се плашете от нищо и вярвайте в себе си. Да  направиш регистрация на своя фирма и да започнеш бизнес не е стъпка само за превилигировани от съдбата. Всеки може да го направи стига да повярва че може. Спазвайте и правилата и не се плашете от високи данъци. Високи данъци се плащат при високи печалби, а целта на всеки бизнес е точно такава и няма бизнесмен, който се е отказал да развива бизнес заради това.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment