Раздялата с излишните килограми е трудна, но пък си заслужава!

Излишните килограми са тежко бреме за всяка жена и може да се каже за всеки човек. Често прибягваме до мъчителни диети, които обаче не винаги водят до  желания резултат. Освен, че тялото не изглежда добре, когато по него са качени няколко килограма в повече, то не се и чувства добре в такава ситуация. Кога от ниска хранителна култура, кога от небрежност, всеки е попадал в ситуация, в която застава пред огледалото и това, което вижда не изглежда много добре. За всеки човек е много важно да поддържа такива килограми, които съответстват на него самия. Наднорменото тегло е враг за човека. диети и отслабванеНа първо време, то не влияя никак добре на здравето.

Излишните килограми вредят на сърдечно –съдовата система, показват наличието на проблеми свързани с метаболизма, т.е правилната обмяна на веществата. Много често, особено при дамите, те вредят и натоварват и психиката. Започва да се трупа стрес заради факта, че не сме в идеалната си форма. Както всеки знае, физиката и психиката са свързани, в тази ситуация, двете взети заедно те не ни позволяват да се чувстваме добре в собствената си кожа, когато има натрупани килограми, повече от колкото е необходимо. На думи всичко изглежда много лесно, но от един момент нататък нещата започват да загрубяват, именно когато системно нехаем какво ядем, кога го ядем и в какви количества. За успокоени на всички дами, ще кажем че решение има, но трябва доста да се потрудите. Най-напред започвате с осъзнаването на проблема, и едва тогава с изготвяне на стратегия за неговото отстраняване. Наличието на излишни килограми говори за неправилно хранене и липса на  достатъчно физическо натоварване в ежедневието.

Затова, внимателно преценявайте каква храна ще поднесете на тялото си. Наблягайте на варените гозби, не пържените. Намалете солта и олиото, които използвате за да овкусявате определена храна. Наблегнете най-вече на плодовете и зеленчуците. Те ще помогнат на метаболизма, който ако работи нормално, сам ще се погрижи за изчистването на организма от натрупаните мазнини. Пийте много течности. Намалете консумирането на сладки изкушения като вафлички, сладкишчета и подобни на тях.

Захарта не е много полезна за изваяната фигура. Изградете си култура на хранене и живот и резултатите ще дойдат след известно време. Важното е да предприемете мерки и едва тогава може да очаквате някакви резултати.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment