Провинцията Алгарве в Португалия

Провинцията  Алгарве в Португалия

Алгарве е най-южната провинция намираща се в  Португалия. Има красиви  градове, невероятни  плажове, вкусна морска храна, уникални курорти  и много видове  забавления, като каране  на сърф. Дали ще изберете  дадени круизи или ще карате сърф, а  защо не и двете е ваш избор.

Много туристи посещават тази част на страната  заради  страхотните им плажове. Плажната  ивица е цели 100 км., преминаваща покрай запада на португалския район  – Алгарве и предлага  полупрозрачни  плитчини на Лагуна Риа де Алвор, както и  оглушителем  шум на западните крайбрежия като Arrifana и Bordeira. Туризмът там е превърнал тази провинция обаще в   грозна смесица от  хотели, ирландски кръчми и пицарии, което ни е познато и на нашето Черноморие!Източно крайбрежие , което се намира близо до испанската граница е  успяло  да избегне най-лошите крайности на това не спирно  развитие и са изключително привлекателни  за чуждестранните туристи.

Риа де Алвор е една  синя лагуна , която е разположена на изток от гр.  Алвор, някога е било  едно  старо и приятно  риболовно село. С годините и развитието се е превърнал  в  туристически център, имащ  някои чудесни ресторанти по самият бряг. Ако сте любители на морската храна, там спокойно може да се насладите на  нея , като тя ще бъде приготвена върху открити скари и барбекюта.Разбира се плувците се налага да делят тази защитена местност със собствениците  на яхти, както и множество морски птици и  по- възрастни хора с карирани ризи , които газят във водата, за да успеят да уловят раци намиращи се в най-ниската точка на отлива.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment