Превъзходството на часовници Festina

Тъй като възниква в Швейцария в началото на 20 век, статутът на часовници Festina е на швейцарска марка часовници. През 1924 година испанецът Miguel Rodriguez, основател на известната испанска марка Lotus закупува Festina и се образува компанията Festina-Lotus. Часовници Festina днес се произвеждат от компанията Festina Group, под чието крило са и още няколко популярни марки часовници – Calypso, Lotus, Festina, Regata, Jaguar and Candino. Главният офис на Festina Group се намира в Барселона, високотехнологичния производствен център е позициониран в швейцарския град Habertswil, а другата производствена база, специализирана за златни часовници е в Cordoba, Испания. Festina концентрира всички продукти по своя огромен ултра модерен терминал в Барселона и след това ги разпределя по целия свят. Дори и при производството на повече от един милион часовника годишно, Festina обръща максимално внимание към всеки детайл на движението, многократно тестване на часовниците преди изпращането им към търговската мрежа. Всички часовници, създадени от компанията, преминават качествен контрол.

Festina като марка часовници са създадени през 1902 година. Едно от престижните достояния на Фестина е, че са Official Timekeeper на Тур дьо Франс, както и на други спортни събития. С над 100-годишна история Festina е сред водещите имена часовници в Европа и са бестселър в родината си. Широко присъствие часовниците с лого Festina има в Германия, Италия, Белгия, Швейцария, Франция, Испания, като също са доста разпространени в САЩ и Южна Америка. Общият брой държави, в които са налични часовници Фестина е 91. В момента марката се концентрира в създаването на модни часовници с широк компилативен стил – елегантни, удобни и спортни часовници за почти всеки повод. От периода на създаването си, часовници Festina са издълбали ниша на марка с неподражаем стил. Оформен в средата на променящи се поколения, дизайнът на дамските и мъжките часовници е елегантен, жив, с висока ефективност. Те са предназначени за хора, които се наслаждават на живота с пълни шепи, обичат да живеят на един дъх и се възползват пълноценно от всеки миг. Специален отдел по дизайн следи най-новите модни тенденции при часовниците, като влага винаги актуални акценти, пречупени през отличителните и характерни за марката атрактивни виждания  в дизайна.

Часовници Festina са задвижвани от японски кварцов механизъм. Mecaquartz механизмът представлява механичен кварц без батерия и е друга отличителна черта на марката Festina. Голям дял от моделите са от типа спортни хронографи, включващи световно рекламираните модели Road Warrior хронографи. Festina предлага широка гама от часовници – дигитални, аналогови, хронографи, от кожа, неръждаема стомана, керамика, титан. Какъвто и вариант на часовник да изберете, той ще има дълъг и траен живот. Някои конкретни модели са донесли на Festina изкачване до върха на пазара и почти са превърнали марката в монополна на часовникарския пазар. Те са изключително обожавани от любителите на спорта и периодично компанията внася иновативни функции, за да им придаде още по-голяма атрактивност. Часовниците Тур дьо Франс с аларма, когато се появяват на пазара, предизвикват истински бум и карат и други производители да създадат подобни часовници, за да съответстват конкурентно на нивото на Festina.
За последните 15-20 години, FESTINA са създали собствен сегмент чрез създаването на линии часовници за любителите на спорта. Марката се фокусира главно върху вариации на часовници, вдъхновени от спорта, поради нарастващата популярност на дадени спортни събития. Festina има силен екип, който е специално съсредоточен основно върху процеса на иновации. Спонсорството на някои големи професионални събития в световен мащаб носи допълнително признание и популярност на Фестина. Всеки сезон Festina участват в най-престижните панаири в часовникарския бранш – Базел, Лас Вегас, Ню Йорк, за да презентира новите модели великолепни дамски и мъжки часовници.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment