Почивка край язовир Доспат

язовир Доспат
язовир Доспат

 Язовир Доспат е известен като едно от най-хубавите места за отмора на наши и български туристи. Той е притегателен център, както за любителите риболовци, така и за туристите, които са почитатели на хубавата природа и чистият въздух. Язовир Доспат и регионът около него са подходящи за къмпинг и това кара много любители на този начин за почивка да го посещават.

Родопите са се превърнали отдавна в любимо място не само за почивка на известни българи, като Меглена Кунева, която заедно със съпруга си притежава имот в Доспат. Близостта на Гърция и изгодните условия, съчетани със забележителна природа и гостоприемно население привлича много гърци, за които Родопите отдавна са място за почивка. Особено през лятото местността около Доспат се превръща в център на туризма в Родопите, предлагащ развлечения, като риболов, къмпинг и туризъм.

За риболовците има специални атракции, като на язовир Доспат е разположена най-голямата ферма за сладководна риба на Балканите. За много хора язовир Доспат е не само риболов и къмпинг, но се е превърнал в определена житейска философия. Това не е толкова необичайно , като се има предвид неговото разположение – в центъра на Родопите, която е една от най-загадъчните планини на Балканите. Родопите са били символа на традиции, които са запазени през вековете. На това райско кътче си дават среща различни етноси. Едно пътуване за риболов или отмора към Доспат се превръща в пътуване назад към себе си-към природата, която е толкова постоянна, за разлика от нашето забързано ежедневие.

Ако решите да посетите язовир Доспат за риболов или къмпинг това може да се превърне в едно то най-хубавите пътувания , които някога сте предприемали. Родопите са магическа планина и всеки, който ги е посетил, дори само за отмора, ги носи в сърцето си вечно. Риболовът и къмпингът на язовир Доспат ще ви заредят за дълго време напред.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment