Онлайн счетоводен софтуер – сигурен, надежден достъп навсякъде

Правилният счетоводен софтуер може да има огромно влияние върху ефективността в бизнеса, особено при малките фирми, които използват счетоводен софтуер. Подобряване на паричния поток е един от най-важните цели на всяко дружество, но някои счетоводни софтуери всъщност повече пречат, отколкото помагат.

Предимствата на онлайн софтуера срещу Традиционните пакети.

Онлайн счетоводните софтуери имат много предимства пред традиционните пакети.

Номер едно е разходи:

ниската месечна такса за онлайн софтуера е много по-лесно управляема за малки и средни предприятия. Много по- поносима е отколкото голямата такса за покупка на локален софтуер, при който трябва да се заплаща и за ъпдейти на всеки няколко месеца.

Достъпът е предимство номер две:

докато при традиционния софтуер трябва да бъдете в офиса си за да имате достъп до Вашите документи, при онлайн счетоводния софтуер получите достъп до финансовите документи на компанията си безопасно от всяка точка на света. Това може да бъде от решаващо значение, когато сте притиснати за подновяване на договор и имате нужда от счетоводните си справки на лаптопа си в реално време. Или сте в командировка, на почивка и искате да проверите движението по финансите си за последните няколко дни. Да издадете документ за продажба веднага след сключването й и много други.

Друго предимство на онлайн счетоводните софтуери е, че винаги сте в крак с времето и с най-новата версия на софтуера. Ъпдейтите се правят автоматично от доставчика и не е нужно да се отделя време, за да инсталирате нова версия на софтуер или да я закупите.

Недостатъци на традиционния софтуер

Основните недостатъци са разходите, времето необходимо за инсталиране на нови актуализации и фактът, че веднъж закупили даден софтуер ще се наложи да останете с него докато не намерите нещо по- добро, което ще трябва да заплатите отново.

Онлайн счетоводният софтуер може да бъде отказан в рамките на един месец, или най-много с предизвестие от три месеца, позволявайки Ви да опитате нещо по-различно и безплатно за 30 дневен пробен период. След това може да анулирате договора си със съществуващия доставчик,ако сте щастлива от новия онлайн продукт или да се откажете от него.

Какво трябва да търсите според Вашите изисквания?

Първо: Дали Вашият бизнес ще генерира голям брой фактури всеки месец? Ако е така, ще трябва онлайн счетоводен софтуер, който дава ясни, кратки фактури и отлични отчети, които клиентите да разбират лесно.

На второ място, ако се занимавате с различни валути, ще трябва софтуер, който може да се справи с тях.

Трето: бъдете сигурни, че сте разбрали счетоводната терминологията, използвана от Вашия доставчик на софтуер. Повечето традиционни и онлайн доставчици на счетоводен софтуер предполагат неправилно, че всеки който използва софтуера е квалифициран счетоводител с пълно познаване на тази терминология.

Четвърто: Ако имате служители, ще Ви трябва и панел ТРЗ, чрез който да ръководите техните лични досиета – договори, заплати, командировъчни и други.

Повечето малки фирми не могат да си позволят да наемат счетоводител, който да бъде експерт по всички счетоводни въпроси и се налага да използват външни счетоводни услуги. Онлайн базираните софтуери предоставят по- качествена услуга, за по малко средства.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment
  1. Blogomania - Statii

    Определено ще си купя нещо покрай коледните и новогодишни празници