Коли

Сигурно много от Вас се чудят какво точно се случва със старите коли, камиони, автобуси и влакове, след като бъдат предадени за скрап. В този материал ще Ви опишем всички процеси, които съпътстват рециклирането на старите автомобили.

Когато оставите старото си возило в пункта за скрап на фирмата sofia.repatraka.com – Вие получавате съответната сума пари и след това служителите започват да обработват колата.

Първата задача е да се източат всички течности от автомобила. Това включва течност за чистачки, масло, антифриз, бензин, нафта или други подобни. След това се премахват всички елементи, които не са здраво закрепени. От автомобила се отстраняват стъклата, броните, таблата, гумите и всичко, което може да се махне. Тези части се рециклират отделно, а всичко което е в добро състояние може да се използва отново. Много е важно да се премахнат резервоара и акумулатора, за да се избегнат неприятни инциденти, от които могат да пострадат хора.

Следващата стъпка от процедурата за рециклиране на коли за скрап е старият и обезкостен автомобил е да се пресова или нареже на дребни парчета. Нарязването става с големи шредери и се прави с цел да се намали обема на желязото, за да може да се транспортира по-лесно.
Всички метали се разделят според своите качества и произход и се изпращат за претопяване, след което отново влизат в употреба, но в напълно нов вид. Автомобилите за скрап също така могат да бъдат и пресовани с огромни машини и отново се транспортират до определени точки от света.
Всичко това се прави с цел да се опази околната среда и рециклирането на старите метали е в полза на всички нас, защото не се използват ресурси от природата, а в същото време се спестяват много средства и електроенергия. Ако и Вие имате стар и гниещ автомобил пред блока не чакайте той да се разложи напълно, а се обадете на някоя фирма, предлагаща извозване и рециклиране на ненужната Ви кола, защото това необходима и полезна процедура.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment