Как да обличаме нашите деца

Според психолозите, децата са огледало на нашата същност. Малките членове на семейството преповтарят всичко, което видят от мама и татко. Като се започне от думите, които чуват и се стигне до онези моменти, в които момиченцето трополи с мамините обувки на висок ток по пода, а момченцето се омотава с вратовръзката на татко. Когато избират детски дрехи за своите деца, родителите преповтарят същите модни грешки от своето облекло. Подсъзнателно или не, те се стремят да изградят същия стил на обличане в своите наследници. Не забравяйте, че детето е като бяло платно, а вие сте художниците. Родителите нанасят всички щрихи и цветове. Само след няколко години, малчуганът ще бъде младеж или девойка със собствен стил, вдъхновен от вашите модни идеи.
как да обличаме нашите деца
Често срещана гледка по улиците станаха майките и дъщерите, които са облечени в еднакви модели дрехи и цветове. Не може да се отрече, че това предизвиква умиление. Но според американски психолози, тази мода на детски дрехи е продиктувана от неосъзнатия стремеж на майката да изглежда по– млада. Носейки същите цветове и дрехи като тези на дъщеря си, майката се опитва да намали разликата в годините по между им. Ако родителят и детето участват в детски празник или шоу програма, то няма нищо лошо в еднаквите дрехи. Във всички останали случаи се препоръчва този модел на обличане да се отбягва. Когато подбирате детски дрехи за детето се съобразете за какви поводи те ще бъдат носени. Ако сте решили да закупите детски дрехи за ежедневието, заложете на нещо не толкова претенциозно. Най–важното качество е да бъде удобно.Моделите, които са предназначение за игра е добре да бъдат в тъмни тонове. Предполага се, че детето ще бъде в центъра на увлекателно надбягване или строене на пясъчни замъци. Всяка една от тези дейности предполага придобиване на всякакви петна по детските дрехи. Официалните рокли и панталони трябва да намерят място на закачалките в гардероба. Този вид облекло е подходящ за специални поводи, но не и за ежедневно носене.

Детските дрехи са от значение за изграждането на самочувствие в детето. Но това не означава да обличате малчуганите в скъпи и официални тоалети всеки ден. Всички ние знаем, че за всеки родител, детето му е принц или принцеса.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment