Как да изберем мъжки ръчен часовник?

Ръчният мъжки часовник отразява вкуса, нрава и финансовите възможности на собственика си. Този символ на индивидуалния стил е актуален вече 2 века, независимо от изключителните технологични изменения, които са станали през този период. Времето е доказателство, че всеки един господин има нужда от удобен и практичен ръчен часовник.

Бизнесменът ще предпочете изчистен дизайн, който да съчетава иновативни материали и механизми. Ще му харесат приглушените цветове и корпуса от неръждаема стомана или титаниева сплав. В света на костюмираните господа за най-стилни се считат механичните часовници.

Спортният тип мъж не може без часовник, издръжлив на удари и влага. Ще му допаднат и екстри като хронограф и календар. Освен това преди да изберете, трябва да се съобразите с навиците на човека – дали се катери по планини, дали се гмурка или пък обича да кара велосипед, защото за всяко едно хоби производителите на часовници са създали съответен модел. За спортните натури са подходящи електронните часовници.

изобр на ръчен часовник

Добре е да имате предвид и това какъв е външният вид на човека. Например големият часовник стои зле на по-малка китка и обратно – миниатюрният корпус се губи върху едра и груба ръка. Ако аксесоарът тежи над 100 грама, би могъл да предизвика неудобство и умора. Ако търсите нещо за подарък и не знаете къде да го откриете, може спокойно да разгледате този сайт.

Осветяването е вероятно най-необходимата функция за един часовник. При кварцовите модели светлината би могла да бъде светодиодна, електролуминисцентна или основана на полупроводникова технология. Активира се с натискане на бутон. Някои механични ръчни часовници също разполагат с такава функция. Техните стрелки и цифри имат покритие, което свети на тъмно.

Други популярни екстри са календарът и алармата. За хората, които спортуват е полезен и хронографът, който отчита периоди от време. Освен това доста модели показват лунен календар и втори часови пояс.

Издръжливостта на вода и удари са също важни характеристики на мъжкия часовник. Защитата от влага се определя от херметичността на корпуса. Нивото на устойчивост във вода се отчита в атмосфери, като една атмосфера е равна на 10 м. Ако часовникът е с надпис 10АТМ, значи спокойно може да се гмуркате с него. А за да го носите по време на дъжд, трябва да се характеризира с поне 3-5АТМ. По показателя удароустойчивост пък по-издръжливи са електронните часовници.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment