Детайли в избора на кухни

Искате да създадете не само красива, но и компактна, многофункционална и полезна кухнята си. Добре е да се консултирате със специалисти и да съобразите някои тънкости при съчетанията и аранжиране на детайлите в кухненското обзавеждане.

Детайли в избора на кухниФирма Борман Комерс е изцяло специализирана в проектирането, изработката и цялостното оформление на кухненския интериор.

Добре е избирайки кухня за дома да сте на ясно с някой детайли. Ето и някои от тях:

Така например работният триъгълник е място, където мивката, хладилника  и печката се сливат. Той е често срещано и традиционно място за изграждане на кухненски дизайн. Има важна роля, защото в него се извършват най-много от работите в готвенето.

Това предопределя прецизност в оценката. Ключовата функция се пада на мивката, нейното разположена трябва да е на стратегическо място и да улеснява достъпа до всяка точка. Размерите трябва да са добре подбрани, за да се улесни маневреността в кухненския ъгъл.
Друг важен момент са шкафовете. Колкото са по-големи, толкова са по-практични, но това отново се съобразява с пространството.

Целта им е да скриват всички уреди, които не се ползват ежедневно. С тази задача ще се разполага с достатъчно пространство за извършване на домакинските дейности.
В случай, че кухнята е малка, добър подбор са по-високи шкафове с много рафтове в тях. Правилно решение и много уместно, би било да се постави и шкаф над хладилника. Мястото ще спести много от пространствата.

Кухненският плот е удобен за по-големи кухни. Единият тип е “кухненски остров”, който се монтира в средата на помещението и е подходящ за много големи кухни.
Около него трябва да има свободен достъп за преминаване, а и да осигурява достатъчно място за работа на него.

Следващ момент, който не бива да се пренебрегва в кухненското обзавеждане е предпазната стена. Тя дава по-дълъг живот на обзавеждането и защитава от мазнини при готвене. Разполага се зад работните места, печката и мивката.

На последно, но не и по значимост място е вентилационната система в кухнята. Тя ще предпазва дома от миризмите при готвене. Аспираторът е важна част от всяка кухня. За неговата външна обвивка трябва да се проектира вграден шкаф, който да го прикрива.

Съветваме ви още да потърсите фирми с доказан опит в изграждане и проектиране на кухни. Една такава фирма е Борман Комерс. С техните кухни ще бъдете доволни от избора, а лукса, от който всеки има нужда ще съществува и във Вашият дом.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment