Блъснатите коли, като резервни части.

Честа практика е сравнително новите коли, които пострадат при катастрофа да се оставят в автоморги за да се ползват за резервни части. Идеята е, че в зависимост от това как е пострадал автомобила то той може да бъде оползотворен допълнително. Тоест може да се използва останалата част от него. Например на някой може да му потрябва седалка, на друг пепелник, на трети километраж и така нататък. Всеки елемент, който е здрав може и може да се ползва от някой, който има нужда.

Така че не се учудвайте ако видите внасяне на смачкани луксозни, коли от чужбина. Те се купуват на ниска цена от там и се продават на части в нашите автоморги. От там може да си намерите добри оригинални части на значително по-добра цена от тази в магазина или сервиза.

Характерното, когато търсите резервни части в морги е момента, че вие трябва да ги обикаляте или прозвънявате една по една за да откриете някоя с такъв автомобил, който може да осигури частта която търсите за вашия автомобил. Ако колата вие по-разпространена не е някоя специфична и рядко срещана ще я срещнете в няколко морги. За това не се спирайте на първата автоморга, която успее да ви осигури частта, която търсите.

Когато дадения автомобил се “ушушка”, както се казва и останат само ламарините, то той вече може да бъде предаден за скрап. Едно добро място където може да предадете вашия автомобил за скрап е darko-bg.com там ще получите добра цена. Разбира се може да го предадете и като кола за части, всичко зависи от състоянието на автомобила и от това какво има по него.

Живота на новите автомобили не приключва когато те се смачкат до неузнаваемост, докато има здрави елементи по тях те продължават да се използват или по точно разкачат докато остане само скелета и той се предаде за скрап.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment