Полезна красота в пано за стена с изкуството

Едно изкуство може да се превърне в „хапче“ против стрес. В заобикалящия ни свят изкуството е навсякъде. Картини, икебана, пано за стена могат да лежат в основата за изграждане на интериора в дома или да са деликатен елемент, който засилва усещането за красота.

Паната са нещо различно в многообразният свят на вещи. Те се извисяват елегантно и винаги носят своя стил, дух, индивидуалност. Ръчно изработеното пано може да е затворено в своя рамка, но винаги носи вглъбена – собствената си действителност. Подобно на художествена картина, пана за стена могат да пресъздават действия, природа и да контактуват свободно с въздуха. Те са създадени да напомнят на всеки поглед, че са много повече от обикновена украса за стена.

Някои приемат паната за стена като форма на изкуство, но те са много повече. Неотлъчни спътници и безусловни аристократи в неодушевения свят на интериора, те са наша постоянна грижа.

Как да подбираме пана за стена – да се съчетават сходни платове е почти задължително. Това е художествен похват, които има своя терминология. Смесването на пана с неподходящи вещи и предмети в цялостния интериор е гарантирана творческа несполука.

Как да поставяме пана за стена – важно при избора на пано за стена е правилната комбинация. По един начин изглежда морето чрез прозрачните тонове на акварел, по друг начин личи, създадено, чрез точни линии и графики, а съвсем по-различно стои с използване на тежки мазки мастило. И почти интуитивно във всеки интериор влагаме не само обща графика, картини с акварел, фотоси, но и изкуството изразено с пано за стена.

Ето едно такова ръчно изработено изделие от дърво: http://artbg.bg/bg/дърво/дървено-пано-за-стена-фея.html

В какво обкръжение да държим паното за стена – пейзажът, портретът, нарисуван букет, непринудено стоят един до друг и дружелюбно ни гледат от своите рамки пана. В много случай, ръчно изработеният гоблен може да ни съблазни да отстъпим от това правило, но в друг случай, той се усамотява върху някоя откъсната от общността композиция на стената. Така докато трудолюбието ни надделее и заедно със събратята му, окончателно заместим останалите художествени творби, съчетавай ги в едно пано за стена.

Кое пано е най-подходящо за жилищния интериор – това е добър въпрос, който няма еднозначен отговор. Подобно на типа въпрос: „Кой плат за дреха е най-добър“, така и в избора на пано за стена всеки решава индивидуално. При леки и пъстри тъкани се получава свежест, така и бликащото движение на линии и графики струи чрез Арт изкуството на паната, за да внесе жизнерадост и декоративна техника, съчетани с простотата на съвременните интериори. Паната на импресионизма са капризни, пъстри и като, че ли примесени с въздух. Украсата за стена под вид на пано може да създаде представа за красива коприна, която да допълва изисканият интериор или да пресъздава класическо тежко пано, което да внушава официалност. Всичко около аранжирането на пано за стена, зависи от сложните мебели, тежки завеси или авангарден стил.

Директория за статии Blogomania.org