Митове за мъжката импотентност

1.       Колкото повече е размера на пениса ви, толкова по-голяма е сексуалната ви активност

Истината е съвсем друга, тоест вашата активност в леглото зависи само от полова конституция, която от своя страна е свързана с хармонията на среда ви. Ето защо жените не бива да съдят по размера на члена на мъжа до тях, тоест че това автоматично означава, че той е мачо.

2.       След 40 години потенцията намалява

Истината е, че вашата потентност зависи само от здравословното ви състояние, но не и от това, на колко години сте. Важен фактор са и социално-психологичеките фактори в живота ви, като така можете да срещнете дори 20 годишни млади мъже, при които се наблюдава мъжка импотентност. В същото време има много пример за мъже над 60 години, които все още могат да водят активен полов живот, така че този мит в никакъв случай не е верен и няма нищо общо с истината. Ако дадения представител на силния пол има силна полова конституция, тогава той може да се занимава със секс до стари години, но заедно с това и да зачева деца.

3.       Честата смяна на половите ви партньори може да стимули сексуалната активност

Това е един от начините мъжете често да оправдаят своите изневери, както пред самите тях и съвестта си, така и пред половинките си, ако е разберат за забежките им настрани. Истината е точно обратната, защото е доказано, че всяка нова смяна на сексуалния ви партньор е силен стрес за тялото, като така дори може да възникне проблем с вашата импотентност, което е още една причина да водите моногамен начин на живот и да не сменяте жените често. Ето защо е много по-лесно да се покажете като истински сексуален гигант в леглото пред постоянната ви половинка, отколкото с жените, с които правите секс за една нощ.

4.       Мъжката импотентност може да се лекува с помощта на инжекции от тестостерон

Първото, което трябва да знаете тук е, че дефицита на този хормон в тялото далеч не винаги е причина за мъжката импотентност и не влияе пряко на сексуална ви активност. Освен това, дори и да сте решили нещо такова, първо е важно да се консултирате с доктор, а не да правите такива драстични решения сами, без дори да сте потърсили съвет от професионалист. Така не само, че рискувате да усложните половата си активност, но и да се появят редица други здравословни проблеми.

Директория за статии Blogomania.org