Въпреки всичко Жозе остава

Новия сезон в английската висша лига е истински кошмар за едно от най-титулованите имена в новата история на футбола, това на Жозе Моуринио Дош Сантош Мориньо Фелиш или накратко Жозе Моуриньо. Португалеца, който съумя да спечели в рамките на само четири години два пъти титлата в Португалия и два пъти в Англия, в момента едвам успява да задържи ръководения от него Челси над опасната линия. След осем изминали кръга, доскорошния шампион и лидер в Англия заема едва 16-та позиция, като в настоящата кампания “сините” успяха да запишат само две победи, срещу четири загуби и две равенства, с което се нареждат рамо до рамо с отбори като Астън Вила, Уест Бромич и т.н.

След поредната загуба, недоволството към “специалния” нарасна и очаквано се заговори за неговата смяна. Чашата преля след поражението от Саутхемптън, след което и самия Моуриньо изрази опасения, че времето му е дошло. “Светците” бяха най-малко очакваният фаворит в двубоя, особено на “Стамфорд Бридж”. Двубоя очаквано стартира с изразено надмощие на “сините” и само след 10 минути те водеха в резултата. Не след дълго обаче, гостите успяха да изравнят резултата и взеха нещата в свой ръце. Надмощието им през второто полувреме вече бе осезаемо и в крайна сметка “светците” буквално довършиха Челси с 1-3.

Тези резултати и формата на Челси буквално вбесяват собственика Роман Абрамович, който обаче изненадващо продължава да има доверие в своя избранник, и според него той е единствения треньор в момента, който може да изправи отбора на крака.

Абрамович веднъж вече уволни „специалния” през 2007 година, като това му струва цели 22 милиона евро неустойка, и едва ли ще предприеме подобно действие в настоящия сезон, а и няма как да забрави трите шампионски титли във Висшата лига, трите купи в турнира за Лигата и този на Англия.

На Острова, многобройните привърженици на „сините” тръпнат в очакване да видят, дали Моуриньо ще успее да преобърне сезона и да донесе дългоочакваната радост. Жозе има на разположение всичко необходимо, с което може само за няколко месеца да се завърне сред водещите отбори в лигата.

Лондончани имат сравнително лека програма в идните два месеца, като са длъжни да спечелят максимума от точки в идните минимум пет срещи. Любителите на спортните залози пък са доста изкушени, тъй като в момента за шампионска титла на Челси коефициента предлаган от българския онлайн букмейкър Efbet достига до 21.00, което на този етап от сезона не се е случвало от години насам.

Остава да чакаме и видим, дали създадения през далечната 1905 година клуб може да постигне истински подвиг и да впише името си в новата история на футбола в Англия. Само през лятото Абрамович предвиди над 100 милиона евро за трансфери, сума, която трябва да бъде оправдана по някакъв начин, най-малкото отбора трябва да се класира за Шампионска лига, нещо което е напълно по силите на човека зад “руля”.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment