Здравословни закуски и лакомства за кучета и котки: Рецепти и препоръки

Когато става дума за нашите кучета и котки, здравословното хранене е от решаващо значение за тяхното здраве и добро самочувствие. Една от най-важните части от храненето на домашните любимци са закуските и лакомствата. В тази статия ще ви представим няколко здравословни рецепти и препоръки за закуски и лакомства за кучета и котки.

Закуски за кучета:

Бананови кексчета за кучета – за тази рецепта ще ви трябва: 2 зрели банани, 1 яйце, 1/3 чаша масло от кокос, 1 чаша овесени ядки, 1 ч.л. бакпулвер. Смесете бананите, яйцето и маслото, добавете овесените ядки и бакпулвера и разбъркайте добре. Изсипете сместа в малки форми за кексчета и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

Морковени бисквитки за кучета – за тази рецепта ще ви трябва: 2 чаши овесени ядки, 1 чаша настъргани моркови, 1 яйце, 1/3 чаша масло от кокос. Смесете всички съставки заедно, разбъркайте добре и оформете малки бисквитки. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути.

Лакомства за кучета:

Ябълкови чипсчета за кучета – за тази рецепта ще ви трябва: 2 ябълки. Изрежете ябълките на тънки филийки и ги подредете върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 100 градуса за около 2-3 часа, докато чипсчетата станат хрупкави.

Кокосови топчета за кучета – за тази рецепта ще ви трябва: 1/2 чаша масло от кокос, 1/2 чаша овесени ядки, 1/4 чаша бадемово брашно, 1/4 чаша кокосово брашно. Смесете всички съставки заедно и оформете малки топчета. Поставете ги в хладилник за около 30 минути, за да се стегнат.

Закуски за котки:

Тонов крем – за тази рецепта ще ви трябва: 1 кутия тунцово консерва, 1/4 чаша масло от кокос, 1/4 чаша прясно мляко. Смесете всички съставки заедно в кухненски робот и пюрирайте до получаване на гладка смес. Подайте крема на котката си като закуска.

Малиново пюре за котки – за тази рецепта ще ви трябва: 1/2 чаша прясно измити малини, 1/4 чаша вода, 1/4 чаша прясно мляко. Смесете малините и водата в кухненски робот и пюрирайте до получаване на пюре. Добавете млякото и разбъркайте добре. Подайте пюрето на котката си като закуска.

Лакомства за котки:

Лососови топчета за котки – за тази рецепта ще ви трябва: 1 кутия консервиран лосос, 1/2 чаша овесени ядки, 1 яйце. Смесете всички съставки заедно и оформете малки топчета. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

Тиквени топчета за котки – за тази рецепта ще ви трябва: 1/2 чаша тиквено пюре, 1/4 чаша овесени ядки, 1/4 чаша кокосово брашно. Смесете всички съставки заедно и оформете малки топчета. Поставете ги в хладилник за около 30 минути, за да се стегнат.

Когато приготвяте закуски и лакомства за кучета и котки, е важно да използвате само качествени съставки и да не добавяте никакви опасни храни, като шоколад или грозде. Също така, не забравяйте да давате закуски и лакомства в умерени количества и да ги включвате в рамките на дневната доза храна на кучето или котката ви.

Надяваме се, че тези рецепти и препоръки за закуски и лакомства за кучета и котки ще ви бъдат полезни и ще ви помогнат да осигурите здравословна храна за вашите домашни любимци.

Ако търсите качествена храна за кучета и котки, то посетете zaKucheto.com

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment