Защо да потърсим услугите на сервиз за ремонт на бойлери

Кога се налага да потърсим майстор или сервиз за ремонт на бойлери?

Бойлерът е един от най-масово използваните битови електроуреди вкъщи и както всички останали – той се разваля. В тази ситуация много хора първоначално прибягват до това сами да се опитват да си го отремонтират или да търсят познат, близък, който да свърши тази работа. В тази статия ще се опитаме да ви дадем няколко съвета, защо да не постъпвате така, а да потърсите услугите на специализиран сервиз за ремонт на бойлери.

Наясно ли сте с рисковете?

Когато установим проблем с бойлера вкъщи, първо трябва да си дадем сметка, наясно ли сме какви са рисковете да го ползваме неизправен и наясно ли сме, че при ремонт от човек, който не е напълно на ти с това, което прави и няма достатъчно опит, последствията могат да бъдат фатални. Сигурно сте чували за бойлери, които са се превърнали в бомба или пък за хора поразен от електрически ток, докато са под душа. Всичко това, а и още много други ситуации са следствие от именно намесата на некомпетентни лица при ремонта бойлери.

Защо да използваме услугите на фирма за ремонт на бойлери?

Няколко са ключовите причини. Дори да сме технически грамотни или да ползваме знанията на квалифициран електротехник, който по професия се занимава с друго е твърде вероятно да отстраним проблема, но той да се появи отново и отново и с по-голяма честото във времето. Защо се получава така? Ами човек с посредствени технически познания лено може да успее да хване, точно кой възел или защита е неизправен и не работи. Бойлерът като цяло не е сравнително сложен и сменяме неработещия елемент, но всъщност ние отстраняваме повредата, а не причината за появата на тази повреда. Не си задаваме въпроса, защо тази част е дефектирала. Тук идва и следващия момент – отиваме в близкия магазин и търсим същата част. Нея я няма и купуваме такава каквото е налична и вероятно би ни свършила работа. Това е така и не е така. Специалистът за ремонт на бойлери, първо много добре знае не само каква е повредата, ами и какво я е причинило и за няколко лева отгоре ще ни смени и повредения елемент и ще отстрани причината за неговата повреда. Освен това, след като той се занимава професионално с това, ще работи с дистрибуторите на резервни части и ще знае от къде да се снабди с оригинални, а не с такива налични от близката железария. Дори би бил наясно с качеството на предлаганите на пазара и може да замени оригиналната с по-качествена или по-висок клас. Но това може да го направи само и единствен техник или майстор, който се занимава предимно с ремонт на бойлери.

А защо хората не винаги постъпват така?

Ами най-често причините са финансови. Смятат, че така би им излезнало по-евтино. На практика смененият набор от части може да бъде по-голям от посещението на квалифициран техник за бойлери, но със сигурност това би ви спестило доста повече разходи и главоболия в бъдеще. Да не говорим, че повечето майстори предлагат и безплатна диагностика и ви дават оценка за цялостното състояние на водонагревателя. А мненията и препоръките им най-често са безплатни, а всъщност са безценни.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment