Съвети при заснемане на интериорна фотография

Услуги

Интериорната фотография е уникален вид фотография, която се фокусира върху заснемането на красотата на вътрешния и елегантен дизайн на домове. Тя изисква остро око, добри познания за светлина и композиция и способността да за избиране на най- добрите части на дадена стая. Ето и някои полезни съвети за правилно заснемане на интериорна фотография.

  1. Планирайте своите снимки

Преди да започнете заснемането, отделете известно време да планирате какво и как ще снимате. Помислете за разположението и различните видове светлина, които навлизат в стаята. Помислите как тези две неща ще Ви позволят да уловите най- добрите елементи с жилището. Обмислите и настроението, което искате да предадете на снимките и как можете да избере пространствата, за да създадете това настроение. Направете някои пробни снимки просто за да видите как стаята ще изглежда от различни ъгли и осветление.

  1. Използвайте широкоъгълни ленти

Широкоъгълните ленти са ключови за интериорната фотография. Те ще ви позволят да уловите повече пространство и предмети в понякога малките стаи. Този вид ленти, също ще Ви позволят да придадете усещането за дълбочина и перспектива, което ще направи стаята да изглежда по- голяма и отворена.

  1. Обърнете внимание на светлината

Осветлението и естествената светлина са може би един от най- важните аспекти в интериорната фотография. Винаги ще искате да покажете стаята в най- добрата ѝ възможна светлина, както буквално така и преносно. Използвайте естествената светлина във всяка една възможност, която имате но имайте готовността да добавите изкуствена, когато е наложително. Препоръчително е да използвате трипод при по- тъмните помещения за да задържите апарата стабилен. Обръщайте внимание на сенките и отраженията.

  1. Покажете детайлите

Интериорната фотография е изцяло за детайлите. Разгледайте и потърсете за уникални неща като архитектурни детайли, обзавеждането и аксесоарите. Използвайте тези детайли да придадете интерес и дълбочина на вашите снимки. Обмислете използването на малка дълбочина на полето за да подчертаете специфичните елементи в стаята, като картини или индивидуални парчета от обзавеждането.

  1. Редактирайте своите снимки

След като сте приключили със заснемането, отделете известно време да ги редактирате. Използвайте приложения като Adobe Lightroom/Photoshop за да наместите яркостта, контраста и цветовете на снимките. Премахнете всякакви разсейващи елементи и изрежете своите снимки за да подобрите композицията на подчертаните от Вас елементи в стаята.

Заключението, е че интериорната фотография е предизвикателен жанр фотография. С правилните апарати и техника ще имате възможността да създадете зашеметяващи снимки, които да показват елегантността и красотата на затворените пространства. Без значение дали снимате за клиент или за собствено удоволетворение, не забравяйте да планирате снимките, използвайте широкъгълни ленти на апаратите и обърнете внимание на осветлението.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment