Що е то корпоративна идентичност?

July 19, 2013 | Автор: | Публикувано в Маркетинг, Уеб дизайн

В маркетингa, корпоративна идентичност е личността на една корпорация, която е проектирана да подпомага и да се улеснява постигането на бизнес целите. Тя обикновено се проявява видимо чрез брандиране и се използва при търговските марки. Корпоративна идентичност се проявява в момент, когато организационната философия трябва да се унифицира и това се проявява в отделна корпоративната култура- корпоративната идентичност.

Погледнато по-задълбочено, обществеността не предполага, че даден корпоративен модел всъщност им се налага по определен начин от самите компании. Корпоративната идентичност е един от тези начини. Най-често тя помага на организациите да отговорят на въпроси като:

  • “Кои сме ние?”
  • “На къде сме се запътили?”

Корпоративна идентичност, също така, позволява на потребителите да се обозначи тяхното чувство за принадлежност към конкретни човешки агрегати или социални групи. Чрез използването на комбинация от цветове и графично представяне, цялостната ви бизнес идеология и идентичност се символизират по начин, който създава усещане за уникалност и запомняща се емблематичност на вашата марка. Разбирайки важността на вашия корпоративен имидж, ние от www.artwebdesign.bg сме готови да ви предоставим най-добрите решения за това как да подобрите вашата корпоративна идентичност, която ще бъде напълно съобразена с вашата марка и бизнес стратегия. Повече за корпоративната идентичност от Арт Уеб Дизайн.  Независимо дали сте малка фирма или голяма корпорация, бъдете сигурни, че ще получите най-доброто.

Можете да разгледате и отлични примери за корпоративна идентичност от чуждестранни компании.  Първата и много важна стъпка е вашето лого да бъде изградено по уникален начин с усет към подходяща цветова комбинация, която е релевантна на композицията на вашите продукти и услуги, както и изграждането на подходяща печатна реклама и репрезентация, които ще ви помогнат да се идентифицирате по-добре измежду вашите конкуренти. Тази психологическа нагласа определя символа, наречен лого, като основна част от вашата корпоративна идентичност. Не можете да използвате дизайн, подобен на други фирми на пазара. Трябва да бъдете уникални и разпознаваеми за интернет общността. Работейки над вашата корпоративна идентичност, ние внимателно ще вземем предвид цветовите схеми, използвани в дизайна на вашия краен продукт, дизайн на вашия уеб сайт, както и много други фактори. Обединено, всички това заедно ще ни позволи да разработим вашата корпоративна идентичност по най-добрия възможен начин, както и да я представим на обществеността.

Може да ни зададете допълнителни въпроси относно корпоративната идентичност на телефон:

0878 879 087 – Арт Уеб Дизайн