С доставка на цветя романтиката шества по света

Ако се заровим в художествената литература, ще намерим доста романи и разкази, в които героите или по-точно героините получават романтичен букет цветя с бележка от получателя например. Рицарските романи изобилстват с такива примери. В други произведения пък се обяснява символиката на цветята. Такъв е разказът „Последна радост” от Й. Йовков, в който незабравимият мечтател Люцкан разказва за това по какъв повод какво цвете може да се подарява. Човек наистина се замисля – какво ли е усещането да отвориш вратата и да получиш букет или кошница цветя с някакво послание вътре ….Душата ти със сигурно ще се стопли и каквито и да било стресове да си преживял доставката на цветя може да ги заличи, поне временно.
Съвременният пазар на цветя разнообразява своята дейност точно с доставка на цветя. Типичните цветари и цветарки от миналото отстъпват място на онлайн продажбите и поръчките, където удобно, времеспестяващо и гарантирано избираш букет цветя или кошница и ги изпращаш на близък човек, независимо къде се намира той той.. може и през океана. Без да ти е необходимо вълшебно килимче с услугата „доставка на цветя” ти правиш желанието си реалност и наистина ефектът е налице – от другата страна на веригата твоят близък човек изпада във възторг, защото изобщо не е очаквал, че с доставка на цветя може да изживее такива незабравими мигове.
Как всъщност става така, че това вълшебство придобива реални очертания? Ами много просто – служителите на такива фирми, обработват дадената от вас онлайн информация за адреса, името и телефона на получателя, уточняват се начините на плащане, обикновено за доставка на цветя се плаща с наложен платеж, както и цените по съответния ценоразпис. За доставка на цветя в страната цветарските фирми използват в повечето случаи куриерски услуги, някои разполагат и със собствена разпространителска мрежа.
Когато става въпрос обаче за чужбина, тогава трябва да уточним, че тукашните доставчици се свързват или поддържат контакт със свои колеги в съответната страна и те поемат поръчките и съответно доставят цветята на посочените адреси и получатели. Даже условията са публикувани от нашите фирми, извършващи доставка на цветя, на английски език. В тези условия много пунктуално е обяснено как става доставката на цветя и за какво време, съответно услугата може да бъде стандартна, бърза и експресна.
И накрая, все пак какви ли са цените за тези трансконтинентални доставки на цветя?  Ако решите да пратите букет от 100 червени рози до Русия или Хондураз, горе-долу цената е една и съща – малко над хиляда лева ще ви коства доставката на цветя. Ако изберете по-скромен букет за Фрация от рози, хризантеми, лилиум или лалета, то той ще ви струва от 50 до 70 лв. Все пак не е невъзможно, ако сте решили да зарадвате някого. Цената си струва и поради факта, че тукашните флористи ще ви предложат истински уникално дизайнерско решение за букета или кошницата и доставката на цветя ще е гарантирана.
Потопете се в онлайн романтиката на доставката на цветя и няма да съжалявате!

www.ivenflorist.com

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment