Предимства на котлите на твърдо гориво Част 2

May 29, 2013 | Автор: | Публикувано в Дом и семейство

В първата част на тази статия успяхме да разгледаме някои от основните предимства на котлите на твърдо гориво, и по-специално пелетните котли. Разработка на шведски фирми, с цел задоволяване на местните нужди за евтино отопление и използване на огромното количество дървесни отпадъци от различните видове производства в страната, този тип колтета на твърдо гориво придобива сериозна популярност първо в Германия, а после и в Австрия, Италия и Литва.

Именно, тези три страни в момента произвеждат и по-голямата част от този вид котли. В първата част на тази статия обурнахме внимание на част от техните предимства като висока ефективност,  ниски текущи разходи и тяхната лесна употреба. Сега ще разгледаме още няколко причини да инсталирате такова котле в къщата си.

  1. Добра инвестиция в бъдещето –  Пелетните котли за отопление осигуряват отлична възвращаемост на парите. Вашето ново котле бързо ще изплати себестойността си, което го прави още примамливо предложение. Вместо да субсидирате безброй бюрократи и директори в “Топлофикация”, субсидирайте собственото си семейство. Сложете край на експлоатацията на този монополист!
  2. Надеждност и дълъг живот – Котлите на дърва са изработени да ви служат вярно и безпроблемно много години. С впечатляващо качество на изработка от най-качествени компоненти и материали, вие можете да разчитате на вашето котле да ви осигури отопление и топла вода. Така ще задоволите нуждите на вашето семейство, вашите служители или вашите клиенти.
  3. Разнообразие от модели и производители – Днес има огромно разнообразие от производители и модели на котли на всякакъв вид твърдо гориво – дърва, пелети и въглища. Даже има и модели, пригодени да работят с трите основни вида твърдо гориво, което ви осигурява гъвкавост при покупката на гориво за зимния отоплителен период. Някои от най-уважаваните и качествени марки пелетни котли идват от Австрия, Италия и Литва.

Вече изключително популярна в много страни в Европа, котлите на твърдо гориво са все по-търсени и в България. Това окуражава производителите да отговорят по-добре на нуждите на клиентите.

  1. Битови потребители – Ако сте битов потребител тогава вие ще искате вашия котел да бъде компактен и незабележим, а също така и да не заема голямо пространство в дома ви. Обикновено котлетата за локално отопление се инсталират или в специално пригодено помещение или в мазето, където има достатъчно място за нормалното му функциониране.
  2. Търговски потребители – котлите на дърва са идеални за инсталиране в много търговски обекти. Ако търсите начин за евтино отопление на вашия хотел, офис, жилищтна сграда, развлекателен център, болница или училище, то пелетните котли предлагат чудесна и икономична алтернатива на централното отопление, доставяно от “Топлофикация”.
  3. Цена Можем спокойно да кажем, че цените на котлите на твърдо гориво са доста атрактивни и достъпни. В допълнение, цената на пелетите е значително по-ниска в сравнение с другите горива, използвани за отопление. Така ще можете да направите невероятни икономии, докато семейството ви или клиенти ви се наслаждават на топла и уютна обстановка.

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.