Пелетни Котли – Последна дума на техниката

March 10, 2013 | Автор: | Публикувано в Друго

Пелетните котли са фантастични отоплителни източници, които могат да се използват за отопление на всеки дом или бизнес. Те се явяват като чудесна алтернатива на котлите, които използват за функционирането си изгаряне изкопаеми горива. Използването на котли на пелети е чудесен начин да спестите не малко пари и да продължите да се  радвате на уюта и топлината на вашия дом. Все пак, някои хора все още не са убедени, че изгарянето на дървесни пелети е правилният избор за техния дом.

Първата основна причина, поради която повечето хора са все още предпазливи е, че те просто не разбират как тези котли на пелети функционират. Втората е липсата на информираност относно ползите от използването им на тази сравнително нова система за отопление.

Какво е горивото което използват котлите на пелети за парно отопление?

Този вид икономично отопление представлява отоплителен уред, който вместо да изгаря природен газ или други изкопаеми, за да създават топлина, използва дървесни пелети. Обикновено те се правят от пресовани дървени стърготини или други отпадъци, които идват от различни предприятия като дъскорезници, например. Въпреки това, когато решите да изберете отопление на пелети, няма да бъдете ограничени да използвате само дървесни пелети. Много други остатъчни материали от производството се преработват във формата на пелети.

Други видове пелети, обикновено се наричат биомаса. Те могат да бъдат направени от всички видове органични материали като черупки на плодове и обвивки от палмово или кокосово, дори трева. Ето как се постига икономично и евтино отопление. Все пак, ако решите да станете горд собственик на котел на пелети за парно отопление и искате да използвате нещо по-различно от традиционните дървесни пелети, прочетете цялата ръководство, което ще дойде с вашия котел. Трябва да знаете, че някои модели котли от тях, работят само с дървени или царевични, докато други ще могат да изгарят всички видове пелети.

Една от причините, поради която котлите на пелети са толкова популярни и толкова ефективни, е начинът на изграждането на самите пелети. Те са изключително плътни и съдържат много органичен материал. Като се вземе предвид малкия им размер и висока плътност, комбинирани с много ниски нива на влага, това ги прави невероятно горими. В допълнение, малките и еднаквите им размери позволява на котела перфектно да регулира количеството на пелети, които се изгарят по едно и също време.

Без значение какъв вид пелети използвате за вашия котел. Самият процес на създаване на топлина е в общи линии един и същ. Горивният материал трябва да бъде поставен на първо място в контейнерa за съхранение, който ги съхранява, докато не влязат в котела с помоща на шнек. Повечето от този вид котли имат автоматични настройки, така, че шнека постоянно дърпа пелети в горивната камера, когато това е необходимо. Веднъж попаднали в камерата, пелети ще бъдат изгорени за създаване на топлина, която ще послужи за поддържане на комфорта във вашия дом и спестяване от сметките за отопление.

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.