Отслабване в 3 лесни стъпки

January 17, 2015 | Автор: | Публикувано в Диети и фитнес, Спорт

Поддържането на нормалното тегло се превърна в голям проблем за обществото, особено в последните години се говори за масово затлъстяване с ужасяващи статистики, които се опитват да стреснат обществото. Най-голямата причина е липсата на заинтересованост от масата хора и маркетинга на производителите на храни и хранителни продукти.

Все по-лесно и по-лесно може да се затлъстее. Факторите са много, например, лесния достъп до висококалорична и вредна храна е толкова лесен – освен, че е навсякъде е и по-евтина и по-вкусна. Подминаването на закусвалня или магазин на които има изложени вкусни храни е почти невъзможно за голяма част от хората.

За да помогнем на хората, които се борят с излишните килограми ще споделим 3 лесни принципа, чрез които ще може да постигнете видими резултати, както във фигурата си, така и в начина по-който се чувствате.

 

Стъпка 1

Първата стъпка с която е добре да започнете  е да се подготвите психически за началото на едно по-добро ежедневие. В началото, както при всяка промяна може да срещнете много съпротивление, както от себе си и от тялото ви, така и от близки и приятели. Което е голям товар и като цяло е трудна битка за водене. Разбира се има няколко неща, които могат да ви помогнат по време на тази стъпка:

  • Хората, които ви обичат искат само най-доброто за вас, може да е странно, че не искат да отслабвате, но те не искат по-скоро да ви виждате да се мъчите и “гладувате”. Но видят ли резултати и колко щастливи може да сте като започнете да постигате целите си, тези от тях, които наистина се интересуват от вас и вашето физическо и емоционално състояние ще започнат да ви подкрепят, за това имайте търпение и бъдете готови за критики и лоши коментари дори от любими хора – помнете, че те го правят с добра цел!
  • Подгответе се, като споделите на семейството и приятелите си, че ще избягвате даден тип храни, така ще избегнете голямото изкушение освен навън, така и под носа ви – в хладилника и на масата. Колкото и просто да звучи, това е много важно, защото когато не сте хапвали вафли други “вкусотии”, поради веществата, които се слагат в тях те са прекалено овкусени и притъпяват вкусовите рецептори – съответно и желанието за по-естествени източници на енергия като плодове и зеленчуци.  А съзнанието ви само при мисълта за вкуса на сладките и другите подобни готови храни, може да ви накара много бързо да спрете с всичко което сте започнали, обаче ако не виждате тези нещата ежедневно, у дома и навън с приятели, много по-лесно може да се премине етапа на изкушението и след време дори да не им обръщате внимание.

Стъпка 2

Подбирайте здравословната храна. Храната е ключа към здравето и фигурата. Истината е, че може да постигнете страхотна фигура без да тренирате с часове във фитнеса, а само като следите храната си. Разбира се тренировките подпомагат много за процеса, но за тях след малко. Храненето е ключа към отслабването и трябва да разберете, че храната се разглежда в две отношения – да е здравословна и да не приемате над определено количество калории.

  • Здравословната храна накратко казано е храната по-близка до естественото състояние, храна като: ядки/плодове/зеленчуци/зърнени култури/месо/мляко/яйца. Но не пакетирани и преработените (сушени плодове, пържени ядки и др), те трябва да са по-близки до естественото си състояние с възможно по-малка обработка. А продукти, като пици, сладкиши, пържени картофи и други – съдържат празни калории (обикновено голямо количество калории, които ще улеснят покачването на излишни мазнини) освен това те нямат реална полза за тялото, тъй като са без необходимите за тялото микро и макро елементи: белтъчини/полезни мазнини/въглехидрати/витамини/минерали и други,  е добре да се избягват.
  • Приема на калории – трябва да е по-малък от необходимите за тялото, за да може то да започне да разгражда собствените си запаси – излишните мазнини в тялото. Конкретно число с калорична стойност е трудно да се даде за всеки индивид, но е добре да знаете приблизителното число, което може да научите чрез калориен калкулатор, чрез него може да видите приблизителните стойности на дневен прием на калории и калориите които ще трябва да приемате за да сваляте килограми, така ще знаете според количеството на калории във всяка храна, колко количество от нея да ядете за ден. Например ако хапнете 100гр ябълка в нея ще има ~ 60kcal и така за останалите храни, които хапвате през деня. Чрез едно сравнително лесно събиране на стойностите на храните, може да постигнете невероятни резултати, без много усилия!

Стъпка 3

Раздвижете се. За да улесните процеса, а и да подобрите физическите си способности и енергия в тялото е добре да правите редовно упражнения. Разбира се ако сте заети и нямате време да посещавате редовно фитнес залата, може да ги правите у дома, например 20 мин скачане на въже или дълги разходки по улицата. Освен, че ще се чувствате доста по-енергични от упражненията, ще спомогнете и за топенето на мазнините, особено ако ги съчетаете със стъпка 2!

Повече за диети, отслабване, упражнения и фитнес може да научите на адрес http://za-fitnes.com

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.