Не попадате на желания дом? Нека открием какво се случва в действителност! – част 2

Ще ви покажем една обикновено игнорирана грешка по време на “издирването“ на имот – маниерите Ви докато траят огледите! Помнете!

 

ВИЖТЕ КАКВО Е ДЪРЖАНИЕТО ВИ ДОКАТО ВИ ПОКАЗВАТ ТАКА ЖЕЛАНОТО ЖИЛИЩЕ!

 

Нека започнем да разнищим заблудата, че… Купувачът би могъл да се погрижи за интереса си най-добре без агент и е възможно да постигне подходящите условия по сделката. Обикновено, в стремежа си да бъде полезен, купувачът се нагърбва с работата на посредника. Желаещият да закупи жилище разпитва – в какво състояние е имота, за хронологията на собствеността, за за наличието на добри или лоши съседи…  Това не е толкова страшно, но запомнете – докато трае разговор информацията безспорно изтича и от двете страни. Когато оглеждате имот което ви се иска да купите, напомнете си, че мълчанието е злато!

 

Задоволявайки любопитството си, вие поднасяте информация за личността си, а когато купувате жилище и най-вече, когато се опитвате да се пазарите за цена или да постигнете всякакви други условия – колкото по-малко информация предлагате за себе си продавачът – толкова по-добре.

 

Препоръка:  Позволете на брокера си да се нагърби с тези отговорности!

Питайте и най-вече – предоставяйте подробности за своите претенции – само, когато е абсолютно наложително. Най-значимата неправилност, която може да допуснете по време на оглед, е да натяквате недостатъците на жилището пред неговия собственик! Някои купувачи си позволяват да използват тази тактика, за да намалят цената на жилището, но както предполагате крайният резултат е коренно различен – ядосан собственик.

 

Повярвайте – това не е подхода да смъкнете цената на имота за който копнеете! Не и като засягате собственика, не и като му изяснявате, колко кусури има имота му, но въпреки всичко вие сте се „примирили“, че искате него.

За да достигнете най-изгодната цена на желания от вас имот – изключително важно е собственикът да изпита симпатия към вас! Как се постига това? Или сами трябва да постигнете успех в тази задача, или се доверете на опита на вашия посредник.

 

Всеки е чувал историята, в която се споменава, че на края агентът винаги излиза…крив. И тази приказка съвсем не е случайна! Част от изкуството на пазарлъка е продавача да остане очарован от купувача – тогава се случват чудесата в процеса на преговорите. За да се случи това, често представителят на вашата агенция се нагърбва с ответните удари на отсрещната страна. Истинския агент на недвижими имоти се занима именно с такова развитие на ситуацията. Поемането на отговорност, била тя и чужда, и то по възможно най-подходящия начин – си е истинско изкуство.

Запомнете, че това, с което се занимава агенцията за недвижими имоти /стига агенцията, която сте избрали да е качествена/ – не е просто туроператорска. Брокер имоти не означава туристически агент – да ви разведе из един-два имота! агент на недвижими имоти не означава и ключар – да ви отключи няколко имота на мястото на собственика! Качественият посредник съчетава доста на брой длъжности – нито една от тях обаче да е тази на досадник 🙂 Трябва да запомните! Вашият агент трябва да ви е дал предварителен инструктаж какво да бъде държанието Ви по време на огледа – какво е позволено и какво е неоспоримо недопустимо да обсъждате пред продавача.

Сега е момента да изберете дали да го послушате или не, но неговата работа е да Ви информира. Агент, който сте наели да ви представлява и не ви е информирал, какво се иска от държанието ви пред продавачите, просто не си разбира от работата. Не се обиждайте на препоръките на вашият посредник! Не си мислете, че агентът на недвижими имоти ви омаловажава и затова ви съветва да мълчите. Винаги помнете, че , играете от една и съща страна на полето. Разберете, че съветвайки ви как да се държите – агентът на недвижими имоти просто си върши работата, защитавайки интересите ви!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment