Мебели от масив – какви са техните предимства?

Дом и семейство

Ако искате да добавите много чар и стил към трапезарията или кухнята си, нашите мебели от масив са най-добрия избор. Те притежават много повече от добър външен вид, които може да се впише успешно в интериора на всяко помещение. Масивната дървесина може да Ви предложи естетика, качество и издръжливост.

Ако искате да добавите много чар и стил към трапезарията или кухнята си, нашите мебели от масив са най-добрия избор. Те притежават много повече от добър външен вид, които може да се впише успешно в интериора на всяко помещение. Масивната дървесина може да Ви предложи естетика, качество и издръжливост.

Разбира се, на пазара можете да откриете голямо разнообразие от модели – от бюджетни, имитиращи дървесните шарки до по-луксозни от естествени материали. Какво ще изберете зависи не само от вкуса Ви, но и от характеристиките, които искате да притежава Вашата маса.

Ако се колебаете към кой вариант да се насочите, тази статия е точно за Вас! В нея ние, от Екзотик Маркет, ще Ви запознаем с особеностите на естествената дървесина и защо най-добрите дизайнери я препоръчват на клиентите си.

Какво трябва да знаете за масива?

Изделията от масив са предпочитани не само заради естетичните си качества, но и заради характеристиките на дървото. При изработката на обзавеждане, то не само носи всичките му предимства, но и прави крайния продукт уникален със своята визия.

В много мебелни магазини можете да откриете продукти от твърда дървесина като дъб, бук и смърч. Макар че са много по-издръжливи от материали като МДФ и ПДЧ, ние сме избрали да се фокусираме на екзотичната дървесина – тик, дърво минди, махагон, мангово дърво и естествен ратан.

Причината е, че екзотичните видове в тяхната естествена среда се развиват в много по-екстремни условия от общо разпространени видове като дъба. Някой могат да бъдат открити в райони като Африка, където температурите могат да бъдат екстремно високи, а други в много влажни и дъждовни региони.

Това прави тази дървесина много по-издръжлива и здрава в сравнение с общо използваните като бука и смърча. Тя е особено подходяща за помещения с висока влага, защото може да устои на тези условия, няма да започне да гние и да се разпада. Освен това, има естествена защита срещу насекоми.

Идеална е за обзавеждане на открити пространства – дворове, градини, балкони и зимни градини, където се очаква висок интензитет на ползване.

Когато става въпрос за изработката на мебели от масив, има различни техники, които могат да се използват. Целият процес е под зоркия поглед на най-добрите майстор-дърводелци, които си служат с различни ръчни, полу и автоматични инструменти и машини. Благодарение на техния професионален опит и способности, могат да създадат разнообразие от дизайни и финиши.

Какви са предимствата на мебелите от естествена дървесина?

Много дизайнери определят дървесината като „вечна класика”, която никога няма да излезе от мода. Нейната красота може да добави необходимата нотка елегантност към всяка трапезария или кухня, но наред с това масите притежават и редица предимства като:

Високо качество

Масивното дърво е много по-издръжливо от алтернативните материали, използвани за обзавеждане. В сравнение с МДФ и ПДЧ, той се отличава със своята здравина. Причината е неговата структура. Съставните дървени материали, като фурнир, които са направени от пресовани дървесни влакна или слоеве, масивът не съдържа лепила или други свързващи елементи, които могат да отслабят с течение на времето.

Това означава, че нашите мебели от масив запазва своята структурна целост и сила за много по-дълъг период. Те не се деформира лесно и не губят своята структурна целост при нормални или интензивни условия на експлоатация.

Издържливост

Издръжливостта и стабилността на мебели от масив са ключови фактор, който определят тяхното предпочитание в множество домакинства и обществени пространства.

Естествената дървесина, като материал, предоставя несравнима здравина и издръжливост, което я прави идеален избор за мебели, които ще се използват интензивно. Тази особеност се дължи на плътната структура на дървото, което позволява повърхността да поема и разпределя равномерно натоварването.

Тези маси, обикновено са по-тежки от другите видове. Това ги прави много по-устойчиви и предотвратява клане и деформиране при употреба. Здравината им осигурява дълготрайност дори в условия на ежедневна употреба на обществени места като ресторанти и заведения.

Уникална визия

Всяко дърво, по време на индивидуалния си растеж, изпитва различни външни въздействия: изложено е на високи и ниски температури, силни ветрове, както и на вредители и човешка намеса. Съдържанието на влага и съставът на почвата, върху която расте дървото, гъстотата и съставът на дървото също оказват значително влияние върху качеството на дървесината.

Тези особености са отговорни за уникалната визия на всяко парче дърво. Затова и масите, произведени от масив имат не само естествен вид и усещане, но и не могат да бъдат имитирани. Дори да вземете два броя от един и същи модел, всяка от тях ще има нещо отличаващо, което й придава характер и индивидуалност.

Отличиващата зърнена шарка не може да бъде възпроизведена в точност при ПДФ-а и МДФ-а. Затова много дизайнери насочват клиентите си именно към масива, заради топлината и естетиката, която може да се създаде с него.

Екологичност

Мебелите, израбетени от този материал, често се възприема като по-екологичен избор, особено ако е извлечен от устойчиви източници. Използването на суровини от естествени източници е още едно предимство за хората, които искат да водят устойчив начин на живот.

Възможност за реставрация

Често се случва дървените повърхности да се наранят при експлоатацията и да се появат драскотини по тях. Докато е почти невъзможно да реставрирате ПДЧ и МДФ, дървесината е гъвкава и лесно може да бъде реставрирана.

При наличие на повърхностни драскотини, масата може да бъде ефикасно шлайфана, след което да се нанесе нов слой финиш или боя. Това добавя значителна стойност от гледна точка на устойчивост и екологичност. Вместо да се налага изхвърляне и замяна на мебели при първите знаци на износване, могат да бъдат възстановени до оригиналния си външен вид.

Какво Ви съветваме при закупуването на мебели от масив?

Когато решите да направите тази инвестиция, обърнете внимание на:

  • Вида на дървесината;
  • Качеството на изработка;
  • Размерите и броя места за сядане;
  • Стил и естетика;
  • Функционалност;
  • Удобство и съчетава ли се добре със столовете и другите мебели.

А Вие избрахте ли своите мебели от масив?

В нашия онлайн магазин ще откриете голямо разнообразие от продукти на най-добрите международни производители в брашна. Те притежават отлична репутация и гарантират, че всяка суровина е не само качествена, но и внимателно подбрана. Това ни дава увереността да Ви гарантираме, че нашите продукти ще задоволят всичките Ви нужди.

Свържете се с нашите консултанти, ако се нуждаете от помощ с избора или професионален съвет.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment