Късната присъда: Мани Пакиао срази Тимъти Брадли

Мани Пакиао е човекът, който победи за първи път Тимъти Брадли. Това стана с безапелационна победа по точки, за да си вземе обратно шампионския пояс в Лас Вегас.

По време на случката, той успя и да отмъсти на американеца за загубата от Юни 2012 година. Тази среща е повод за размисъл относно „супер битка“ с Флойд Мейуедър. Двама от съдиите дадоха резултат от 116-112 за Пакиао, докато третият съдия вижда резултата като 118-110 за филипинеца. В предишната им битка, Брадли бе награден със съмнителна победа, като много хора дори смятат, че триумфа заслужаваше да бъде в ръцете на Пакиао.

“Фреди Роуч ми каза да се променя, и аз го направих. Брадли е много див от дистанция, за това аз я скъсих и влязох в близък бой. Той отправя доста силни крошета и аз не исках да играя безотговорно. Във втората половина на битката слушах какво ми казват от моя ъгъл. Трябваше да се концентрирам върху правилния тайминг на ударите.“

Първите няколко рунда бяха просто експлозивни. Пакиао беше по-агресивната страна, а Брадли дебнеше за правилния момент да направи големи контра удари с дясната ръка, докато филипинеца се движеше към него. Много агресивна игра!

Третата част бе най-необуздана – и двамата си разменяха прекрасни серии. Мани пусна чифт леви, които бяха последвани от ъперкът. Брадли удари силно с дясната ръка, а след това пусна дълга серия от мощни удари в тялото на Пак Ман. По време на петия рунд изглеждаше, че американеца взе надмощие. Мани Пакиао имаше проблеми с нанасянето на чисти удари без да се излага на излишни опасности. Брадли го дебнеше като пепелянка и само го чакаше да направи грешка. В шестия рунд нещата отново се върнаха по старо му. Брадли изглежда се измори и Паки се възползва от това. Започна да вкарва серии от бързи удари и излизаше от обсега точно преди Брадли да има шанс да отвърне.

В седмия рунд видяхме най-доброто от филипинския боксьор – той прикова Брадли до въжетата, където успя да нанесе жестока серия от удари – кроше след кроше. Брадли успя хитро да се измъкне и Пакиао за момент спря да нанася мощните си удари. Не след дълго нещата се случиха и един твърд ляв удар направо разби „Американската мечта“ на парчета.

Брадли имаше своите моменти. Запомнихме как в деветия рунд той се „свърза“ с брадичката на Мани, но тогава най-доброто видяхме именно от него. Той успя да се окопити и си взе победата обратно с лекота. Ето и няколко думи на Брадли след мача: “Опитах се. Наистина опитах. Исках да го нокаутирам. Мани е велик боец, може би дори един от най-добрите на всички времена. Загубих от един от най-добрите.“ – ако и Вие искате да печелите, четете прогнозите на futbolniprognozi365.com!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment