Кога да търсим нови модели музикални инструменти

Противно на очакванията, че лятото е отпускарски сезон и всички се занимават с отпуски, почивки и неангажиращи дейности, за музикантите нещата стоят по друг начин. Оказва се, че що се отнася до музикалния пазар, месец август се явява като момент от годината, в който на пазара са се появили вече най-нови модели музикални инструменти и техника.

В този контекст, нямаме предвид, че само тогава излизат нови модели, но че това е момент от година, в който събирателно са се появили най-много нови предложения от световните музикални брандове.

Да, така е, времето лети, август идва и сякаш се усеща тъгата по отиващото си лято. Новите предложения, музикални иновации, нови идеи и решени за музикантите са на пазара и могат да смекчат тъгата от края на горещите дни в годината. Още повече музикантите са различен тип хора и те имат свои представи за времето, особено когато всеки ден трябва да се съобразяват с тактове, размери, темпо и т.н.

Какво да търсите през август? Много музикални брандове предлагат подобрени модели китарни усилватели тип комбо; решения за акустична китара, за свирене вкъщи на електрическа китара или за озвучаване в репетиционна. В такива модели, на базата на развитието на новите технологии, се внедряват екстри, които превръщат свиренето на живо в съвсем нов музикален опит.

Що се отнася до музикалните инструменти, при тях иновацията не винаги е търсена от професионалистите. Напротив много музиканти, които си изкарват хляба със свирене на живо и звукозапис, не търсят новото, а търсят винаги най-доброто, което често е създадено някъде назад във времето. Така че има известна митологичност в начина по-който те си избират музикални инструменти.

В този смисъл, август месец представен като времето, в което се появяват нови модели музикални инструменти и техника, е много подходящ за музиканти експериментатори; такива израснали в Интернет поколението например. Също така за хората, които се интересуват от нови музикални инструменти, новите колекции такива сякаш избуяват през това време на годината.  И ако нещо не ви е харесало например  в някои марки акустични китари преди години, сега нещата са се променили и можете да проверите новите им предложения.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment