Какви компоненти има газовия инжекцион и каква функция изпълняват те?

February 12, 2015 | Автор: | Публикувано в Друго

Газовият инжекцион е съвременен тип газова уредба, която се отличава с висока прецизност и оптимално качество. Това се дължи на използваните в него компоненти, които гарантират работата му. Кои са тези компоненти и как функционират те?

Електронен блок за управление

Компютърното устройство е компонентът, който контролира подаването на гориво към двигателя. То управлява прецизното дозиране и гарантира оптимално нисък разход на гориво и отлична работа на двигателя. При по-усъвършенстваните газови уредби, контролният блок работи заедно с бензиновия компютър, като използва придобитата от него информация за функционирането си. Системите от по-висок клас позволяват на блока за управление да се самонастройва автоматично, което осигурява оптимален контрол и настройки.

Редуктор

Задачата на редуктора е да изпарява горивото, което идва от газовия резервоар в течно състояние. Този компонент не участва в образуването на сместа от газ и въздух, а единствено поддържа нужното налягане. Видът на редуктора се определя от мощността на автомобила и трябва да бъде подбран така, че да гарантира оптимално количество газ при различните работни режими на двигателя.

Мултиклапан

Този компонент се нарича още евро сонда и осигурява петстепенна защита чрез своите пет отделни клапана. Възвратният клапан не позволява връщане на газта от бутилката към зарядната тръба. Температурният клапан е създаден така, че при надминаването на определена температура да се разтопи и да изпусне газта навън, като по този начин не позволява бутилката да експлодира при пожар. Клапанът за свръхналягане също предпазва бутилката, като в случай на завишено налягане разпръсква газта в околната среда. Електромагнитният клапан спира подаването на гориво към двигателя при прекъсване на захранването. Последният клапан – скоростният – спира подаването на гориво към двигателя, ако газовата магистрала бъде прекъсната.

Изпарител

Изпарителят преобразува газта от течно в газообразно състояние посредством изпаряване и намалява налягането му.

Газови инжектори

Тези компоненти на газовите уредби се използват за впръскване на горивото пред смукателните клапани. Инжекторите работят с електромагнитни импулси и могат да бъдат единични или в групи по два, три или четири компонента. Работата им се контролира на компютъра, което осигурява подаването на точно изчислено количество гориво според конкретните нужди в момента.

Смесител

Това е компонентът, който участва в смесването на газ и въздух, при което се образува газово-въздушна смес.

За да се гарантира оптимално добра работа на газовата уредба, тези и останалите компоненти на газовия инжекцион трябва да са с отлично качество и да функционират перфектно. Уверете се, че всички отделни елементи са сертифицирани и качествени, преди да бъдат монтирани на вашия автомобил. Статия благодарение на  http://autogas-bg.com

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.