Как е най-добре да се изсушат килимите след пране

Пране на килими Дом и семейство

Прането на килимите е една изключително важна част в поддържането на чист въздух и здравословна среда у дома. В тъканите на текстилните подови настилки живеят милиони вируси, бактерии, яйца на паразити, спори на мухъл и акари.

Ето защо е препоръчително професионалното пране да се извършва поне веднъж, а най-добре два пъти в годината. Уважаваните фирми с добра репутация ще се погрижат изцяло за вашия килим.

Ще го вземат от вас, ще го обработят с подходящата температура при пране, ще използват силни и ефикасни препарати и ще го върнат парфюмиран и подсушен обратно във вашия дом. И тук възниква един въпрос.

Как е най-добре да изсушим изпрания килим

На първо място, редно е всяка фирма за пране на килими да ви предостави услуга сушене. Ако ви връщат килима мокър или го сушат метнат на някой сушилник, това означава, че трябва добре да се замислите дали отново да ползвате техните услуги.

Пране на килими

Обърнахме съм към специалисти от PraneKilimi.bg и поискахме да научим малко повече за процеса по сушене. Те ни обясниха, че за професионалистите в бранша е изключително важно да разполагат със специална техника, която да изсуши килима за отрицателно време.

Попитахме защо се гледа с лошо око на сушенето на слънчева светлина и не е ли това по-добро за скъпите килими. Научихме от тях, че всъщност това може да доведе до естествено избелване и загуба на цветовете, тъй като слънчевата светлина е известна с именно този свой ефект.

Те добавят още, че сушенето на открито автоматично означава, че току що изпрания килим ще поеме прах от околната среда, а ние не желаем да се случва това, особено след като сме го поверили на професионалисти.

За сметка на това, казват те, когато килимът се суши машинно, това позволява той да се парфюмира и гарантира оптимален резултат за възможно най-кратко време.

А какво да правим ако някой ни върне килима мокър

Ако получите килима си у дома мокър, това означава само едно – че никога повече не бива да се доверявате на тази фирма. Освен, че може да предизвика поява на лоша миризма и мухъл, мокрият килим може много лесно да повреди и вашите дървени подови настилки.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment