Как да създадете перфектното осветление във всекидневната си?

Създаването на план за осветлението на дома никога не е лесна работа. Има прекалено много фактори, които трябва да се вземат предвид. Затова задачата се затруднява допълнително, когато трябва да се вземе решение какво да е осветлението във всекидневната на дома. Вероятно това е помещението, където всеки член от семейството прекарва най-много време. Осветлението трябва да е съобразено с нуждите на всички. Поради тази причина е почти невъзможно да се направи добро осветление само от един тип осветителни тела.

 

Светлината във всекидневната трябва да бъде приглушена, за да осигурява приятно време за почивка на обитателите на дома. От друга страна, всекидневната най-често е мястото, където семейството чете, решава кръстословици или се занимава с други дейности, изискващи светлина. И докато помещението може да разчита на естествената светлина през деня, то трябва да се подсигури с добър източник и за тъмните часове от денонощието. Тук на помощ идват различните видове осветление.

 

Основно осветление

Всекидневната трябва да осигури слой от основно осветление. Това означава, че трябва да има един или няколко източника на силна светлина. В случай, че помещението е малко, може да се помисли за един полилей с няколко крушки. Потребителите трябва да изберат силата и цветната температура на крушките си така, че да не са прекалено силни. Добре е този полилей да бъде поставен в средата на помещението, за да разпръсква силната светлина.

 

Потребителите, които имат по-големи помещения, трябва да помислят за повече осветителни тела. Това винаги е по-добро решение за големите стаи. Светлината е силна, ярка, но едновременно с това и ненатрапчива.

 

Съвет №1

Полилеите, за които става дума до сега, са изключително красиви решения за всяка стая. Но не винаги са толкова добри източници на осветление. Много полилеи предоставят място за крушки, които не винаги са толкова естетически издържани. Потребителите често предпочитат да поставят осветлението над масата за хранене. Прекалено силни крушки в този случай могат да оставят неприятно усещане у хората.

Вместо това, потребителите могат да изберат по-слаби крушки за своите полилеи. Мислете за това осветително тяло повече като декорация. Можете да мислите за полилеите си като за коледното дърво. То не е там, за да осветява стаята, а за да я украси.

 

Съвет №2

Използвайте стените и тавана, за да отразите светлината. Това е най-лесният начин да постигнете приятно осветление. Например, можете да използвате стенни аплици, за да изглежда сякаш осветлението извира от стените. Освен това, можете да използвате и подови лампи, чиято светлина е насочена нагоре. Те ще осветят тавана, като това ще позволи на светлината да озари и цялата стая индиректно. Никога не забравяйте колко могъщи могат да бъдат огледалата в такива ситуации. Те са в състояние да осигурят още повече странично осветление.

 

С използването на тези два съвета можете лесно да генерирате приятно осветление за вашата всекидневна. Единственото, което потребителите трябва да направят, е да изберат подходящите осветителни тела. И двата вида са изключително широко разпространени в търговската мрежа. Потребителите просто трябва да вземат решение за броя осветителни тела, от които имат нужда. Освен това, добре е и да преценят предварително с какъв бюджет разполагат. Голяма част от производителите и търговци на осветителни тела и крушки имат подробни сайтове с описание на всеки продукт. Потребителите могат да разберат цените и онлайн.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment