Как да си намерите лесно работа в Англия

При търсенето на работа, независимо от мястото и длъжността, е важно да бъдат спазени някои основни правила. На първо място естествено е впечатлението, което оставяте за себе си не само като служител, но и като човек. Персоналните качества до голяма степен говорят за това и какъв ще бъдете като служител. Но когато търсите работа за първи път, притеснението може да се окаже катализатор за провал, особено ако търсите работа в Англия или която и да е чужда страна, в която все още нямате опит.

1. На първо място в работната ви биография трябва да присъсва значителна социална активност. Ако за вас това е първа работа, задачата става особено сложна. Затова и съветът на професионалистите в световен мащаб е да се занимавате с някаква социална дейност по време на висшето си образование. Най­-добре е да участвате в благотворителна организаци или да бъдете доброволец в проект към такава. Това значително допринася за вашата биография, особено когато търсите работа в Англия. Хората от добре развитите държави не само уважават този тип дейности, но много често даряват за тях или участват в техни проекти. По този начин можете да бъдете сигурни, че ще направите наистина добро впечатление за своята социална ангажираност и съпричастност към проблеми на обществото. Това има и други огромни предимства като създаването на разнообразни социални контакти, които ще ви помогнат с общуването, както и да си намерите по-­бързо работа.

2. Друг интересен начин, който може да ви помогне в намирането на работа не само като принос в биографията ви, но и като реално качество, са различните обучителни курсове. В зависимост от интересите ви и полето, в което желаете да се развивате професионално, вие можете да се запишете на всякакви курсове. Особено когато търсите работа в Англия, най­-добре е тези курсове да изкарате там с техни сертификати. Това говори за вашата проактивност и желание за развитие, което със сигурност ще бъде оценено от всеки работодател. Същото се отнася и за чуждоезиковите курсове. Като чужденец, вие със сигурност ще срещате някои бариери при общуването си с англичаните. А ако работата ви изисква постоянна комуникация с хора на високо ниво, вие трябва да владеете езика перфектно. Работата в Англия е път към хиляди и най­разнообразни възможности, затова не бива да оставяте езикът да ви бъде пречка.

3. Работата на свободна практика или така наречената freelance работа е също полезен начин да подобрите визията си на служител. Ако сте безработен, но притежавате умение, което може да бъде използвано във виртуалните среди, не се страхувайте да го използвате. Днес в интернет съществуват хиляди платфоми за фриленсъри, където можете да си създадете профил и портфолио с вашата работа и умения и по този начин да се свържете с много потенциални клиенти. Веднъж изготвили проект като работа на свободна практика, си гарантирате още по­-впечатляващо CV.

Това са няколко стъпки, които могат да ви осигурят една представителна автобиография,особено когато нямате никакъв предишен опит. И ако в България става някои да ви “удари едно рамо”, в търсенето на работа в Англия може да нямате такава възможност. Затова докато чакате да ви повикат на интервю, просто се заемете с тези 3 стъпки!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment