Как да изберете правилната бебешка количка?

Подходящата бебешка количка е гаранция за лекотата и радостта, които ще изпитате при отглеждането на вашето бебе. Обмислете няколко важни фактора, които ще ви помогнат да направите по-добър избор, преди да направите покупка.

бебешка количка

 1. На колко е детето ви?
  Ако купувате количка за първи път, вероятно тя е за новородено. Ще ви е необходим специален кош, който е подходящ за бебе, което не може да стои седнало самостоятелно. След шестия месец, ще ви трябва втори кош, който е предимно за седящо положение.
  Има колички, които разполагат само с един вид кош, чието положение се регулира на няколко нива, спрямо възрастта на детето. Но ако се спрете на такъв вариант, се убедете, че има и пълно легнало положение, за да не се окаже, че трябва да смените няколко колички, докато детето ви расте.
 2. Колко бебета имате?
  Ако са близнаци, тризнаци или повече, вероятно ще трябва да разгледате количките, предназначени за няколко деца. Също така, ако имате малко и голямо дете, може да ви трябва детска количка, подходяща за возене на двете едновременно.
 3. Къде ще използвате количката?
  Трябва да съобразите модела с вашия начин на живот. Дали предпочитате разходките в мола или сте любители на джогинга, всичко това има значение за вида на количката.
 4. Направете свое проучване.
  Индустрията с бебешките стоки е динамична и постоянно излизат иновативни колички.
  Потърсете интернет магазини, които предлагат безпристрастни мнения от клиенти или прочете подходящи теми във форуми. Критиките за определени модели могат да ви спестят много време и усилия.
  Попитайте ваши близки настоящи родители или дори съвсем непознати, относно удовлетвореността им от тяхната бебешка количка. Не се притеснявайте да поискате съвет от съвсем непознати на улицата, в ресторантите и в търговския център –вероятно ще се радват да ви дадат честно мнение.
 5. Решете от какви функции имате нужда?
  Някои функции могат да са от решаващо значение за вас, като: компактност, модулни системи, съвместимост на седалките, колко пространство е необходимо за съхранение на количката, тежестта й, има ли сенник, регулируеми дръжки и достатъчно място за съхранение, добра ли е системата й за безопасност и т.н.
 6. Какви екстри искате?
  Кои функции не са толкова необходими, но пък са важни за вас? Например, може би искате хубав цвят и модел, но може да поставите естетиката на заден план, за сметка на други предимства. Това може да ви помогне да стесните избора си от привидно безкрайния брой модели на пазара.
 7. Запознайте се с терминологията.
  Има няколко основни типа бебешки колички:
  • Чадър: това е най-опростената количка. Обикновено е евтина, лека, лесна за управление, заема малко място, но няма много функции.
  • С кош за кола: този вид кош позволява да пренасяте спящото бебето навсякъде, без да е необходимо да го изваждате от него. Подходящ е обаче да се използва само за първите няколко месеца.
  • Стандартна: това е средно тежко количка. Обикновено има добри функции.
  • За джогинг: тази количка е най-добрият избор за честа употреба на открито, като велосипедни пътеки и пътеки за бягане. Обикновено обаче са твърде обемисти и трудни за употреба при разходки в магазините.
 8. Ако имате възможност, купете повече от един вид.
  Може би е добре да имате повече от една бебешка количка. За това помислете за количка тип чадър, която е идеална за пътуване, а стандартната – за ежедневна употреба. Можете да разгледате всички видове бебешки колички в Baby.Galix.bg, където ще откриете изключително богат асортимент от модели на отлични цени и с гаранция от доказани производители.
Директория за статии Blogomania.org
Add a comment