Избор на тенти в Бургас и региона

September 2, 2013 | Автор: | Публикувано в Друго

Тентите и навесите се прикрепят към фасадата и най-често се изработват от акрилно платно, полиестер, памук, винил или ламиниран полиестерен плат, който е изпънат здраво и плътно над лека конструкция от алуминий, желязо, стомана, дърво или прозрачен материал, които се използва за покриване на соларни термални панели през лятото и позволява проникването на максимално повече светлина през зимата. Конфигурацията на такъв тип структура е съвкупност от рамката с плат. Също така тентите могат да бъдат изработени от алуминиева конструкция с алуминиево фолио. Такъв тип тенти се използват предимно на места, където се натрупва повече сняг и на места, където е много ветровито.

Монтаж на тенти регион бургас.

Местоположението на една тента може да бъде над: прозорец, врата или по протежение на тротоара. По желание могат да се добавят колони и тентата да стане като козирка, както е при хотелите и ресторантите. Собствениците на кафета и ресторанти често използват този вид навеси, за да покрият цялата си външна търговска площ, където хората консумират, провеждат се партита и т.н. При сгради с търговска цел, често може да видите тентите и навесите боядисани в съответните фирмени цветове, лога, предмет на дейност и т.н. По този начин освен, че се осигурява сянка, пази от дъжд сняг и вятър, тентата или навесът могат да послужат и за външна реклама. В местности с преобладаващо зимно време повечето навеси няма нужда да бъдат снемани в края на лятото- те могат да останат и през зимата или да се заздравят, за да издържат на по-тежки зимни условия.

Тентите в днешно време се разграничават в два основни подвида: ръчни модели- тези, който се пускат и вдигат на ръка; и моторизирани тенти- с тях се оперира посредством електричество. Всяка една от двете категории има своите преимущества. Ръчните например са- с по-ниска цена, лесна приспособимост към всякакъв вид фасада и тераса, възможността да се добавят допълнителни държачи за стабилност на по ветровити места и т.н.

Моторизираните нямат вертикални допълнителни държачи. Вместо това разполагат с допълнителни прибиращи се странични рамена, осигуряващи повече допълнителна сянка. Тези тенти се задвижва от електрически мотор, най-често скрит във вътрешността на ролката на тентата. Отварят се и се затварят с помощта на дистанционно управление или чрез стенен ключ. За повече информация натиснете тук.

 

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.