ФАКТОРИ ПРИ ИЗБОРА НА СТРАНА, ЗАРАДИ РАБОТА В ЧУЖБИНА

July 1, 2015 | Автор: | Публикувано в Друго

Език

Когато решим да живеем и работим в чужбина, трябва да обмислим не малко неща. Освен фактори, като бързо намиране на работа, шансове за развитие, квартира, училище за децата и много други. Трябва да се вземе под внимание и езика, който се говори в страната в която отиваме.

Работа в чужбина е процес, към който трябва да се подхожда внимателно, всеки знае чуждо езиковите си компетенции. Някой знаят английски, други немски, френски, гръцки, италиански, испански и така нататък.

Това, че знаете местния език, ще ви помогне за много неща, като по – бърза и лесна интеграция в новата страна и намирането на по – добра работа.

Най – разпространените чужди езици сред българите са английски, руски, немски, френски, гръцки, италиански и испански.

Най – предпочитаните дестинации са Великобритания, Германия, Франция, Италия и Испания.

По последни данни английският език е на трето място за най – разпространени езици в света, като 327 милиона души го говорят, така той отстъпва с един милион на испанския, който се използва от 328 милиона души. Най – говоримият език в света е мандарин (книжовен китайски), той се говори от над 845 милиона души.

В по – развитите страни в Европа, като Германия, Франция, Швеция, Дания, Норвегия и Финландия, освен местните езици, голям процент от хората говори и английски език. Това би ви било от полза, ако решите да емигрирате в някоя от тези държави, а не владеете местния език, но пък имате познания по английски. Ползата обаче е по скоро да получавате по лесно информация, отколкото по лесно да си намерите работа.

Английският език е официален език във Великобритания, Ирландия, САЩ, Канада (не в цялата страна), Нова Зеландия, Австралия, а в някой други страни е част от официалните езици на дадени държави. Така че, ако говорите английски, логичният избор на страна за вас би бил, някоя от по горе изброените.

Немският език се говори от 90 милиона души по света, като той е официален в Германия и Австрия. Той е труден за научаване, но ако го знаете и сте тесен специалист в дадена област, то тогава тези две страни ще ви приемат с отворени обятия. Икономически Германия е най – стабилната страна в Европа и една от най – стабилните в цял свят. Което е достатъчна причина да бъде една от най – желаните за живеене страни по света, не само у нас.

За останалите езици ще кажа че са официални както следва Френски – Франция, Италиански – Италия и Сан Марино, Испански – Испания, Мексико и голяма част от страните в Южна Америка.

Работа в чужбина, не е решение, което да се вземе с лека ръка. Обмисляйте всичко преди да предприемете важна крачка като тази. Учете и упражнявайте езика, който се говори в страната, в която искате да живеете.