Часовници Doxa – швейцарски продукти с високо качество

doxaОбикновено поостарелите неща се обезценяват. Това обаче не важи до такава степен за часовниците, защото понякога те придобиват повече стойност през годините. Стават обект на колекционерска страст. Моделите на Doxa са доказателство в тази сфера. Компанията е създадена през 1889 година в Швейцария  и днес е производител на часовници с традиции.  През години дейността на компанията Doxa се разширява и тя придобива по-голямо влияние на пазара на часовници. В края на 60-те година   екипът й осъзнава, че гмуркането става все по-предпочитано от мнозина занимание.  Затова  започва разработването на модел, който да се използва от гмурци.

Проведени тестове разкриват, че ако предната част на часовника е в оранжево, то той ще се вижда по-добре под вода. Екип от инженери и професионални гмурци бил събран, за да създаде часовник с функции, които да се ползва за целите на индустрията, свързана с екипировка и оборудване за гмуркане.  Моделът Doxa Sub300t е точно такъв – предната му част е в оранжево, което го прави видим във водата.  Компанията предлага не само по-спортни модели, но и стилни с класически стил. Това се отнася както за мъжките, така и за дамските часовници на компанията. Те могат да бъдат с кожени или метални каишки. Някои от тях са с покритие. Обединяващото между всички тях е усещането за елегантност, което излъчват. Всички те са изработени от висококачествени материали. Сред всички продукти на компанията особено впечатляващи са тези с автоматични механизми. Те са не само елегантни, но и практични, защото се задействат от движенията на ръката. Отличават се с всички достойнства на продуктите на тази марка и същевременно са удобни за използване всеки ден, защото не се нуждаят от смяна на батерията.

Хронографите на компанията също са сред атрактивните й продукти. Сред тях има такива с квадратна форма на корпуса и разполагат с кварцови механизми, които допринасят за изключителната им точност. През 30-те години на миналия век марката е била сред водещите производители на хронографи, някои  от които са били с позлатени корпуси.  Особено голяма популярност марката придобива след стартиране на производството на водоустойчиви модели през 1967 година.  През 2011 година на специализирано изложение в Женева марката представя свои часовници, притежаващи типичното за швейцарските модели качество.  Те се отличават с високото качество, характерно за швейцарските модели.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment