Audi A7 – “най-вулгарният” модел на марката

Audi A7 – “най-вулгарният модел на марката

Audi A7 е луксозен и нетипичен клас автомобил. Малко са хората, които биха предпочели по-ниският клас модел, като се има предвид близката цена с най-луксозният модел на марката A8. Но това е с причина, тъй като A7 е автомобил за хора с вкус и изтънченост.

Идеята за модела e “Audi Sportback Concept”, която идея датира още от 2009 година. Това представлява прототип на марката с 3.0 литров дизелов двигател, Quattro и още много други екстри реализирани в модела.

Производство и продажби

Производството на вече представената идея на Audi през 2009 година, започва още на следващата година, под абревиатурата A7. Малък принос към реализирането на идеята има и моделът A6 C7, чиято версия с по-голям багажник излиза на пазара с пускането на A7. През 2012 година започва и производството на спортна лимузина от същия клас – S7. Година по-късно е обявена и още по-спортната версия на модела – RS7.

Сравнено с немските си конкуренти, моделът A7 влиза в класа на Mercedes-Benz CLS. От Audi определено се постарават, както с производството, така и с рекламната дейност на автомобила. По този начин той се превръща в най-предпочитаният автомобил в класа си.

Технически характеристики

Базовата версия на Audi A7 се предлага както с най-малкият бензинов агрегат за модела – 2.8 FSI, така и с дизеловият двигател – 3.0 TDI. Моделът разполага и с 3 000 кубиков бензинов двигател, но по-големите двигатели за модела, биват използвани само във версиите S7 и RS7.

Така ускорението до 100 км/ч, дори и с най-малкият бензинов агрегат – 2.8 FSI се достига само за 8.3 секунди. Най-бързият модел от серията RS7, достига 100 км/ч само за 3,9 секунди.

Ремонтна дейност

Разбира се, такъв висок клас автомобил се нуждае от сериозна сервизна поддръжка. Факт е че един автомобил техник се нуждае от голям набор от инструменти за да се справи с ремонта на такъв модерен автомобил. Но освен големият им брой, ръчните инструменти на автомобилният техник трябва да отговарят на критерии за качество. Такива качествени ръчни инструменти предлага марката TOPTUL.

Дизайнът на AUDI

Мнозина са феновете на визията на тази марка, защото агресивните ѝ спортни черти придават усещането за огромна мощ. Във всеки автомобил AUDI от високия клас на компанията вие ще се чувствате пълноценно. Вълнението се засилва тогава, когато натиснете педала на газта и усетите лекото и приятно набиране, както и почти нулевият шум от двигателя.

Обаче, скъпи приятели, понякога дори и най-мощните и изпипани автомобили се развалят и трябва да бъдат поправени, поддържани, частите им да бъдат заменени. Тогава е наложително да се работи с висококачествени изделия, каквито са инструментите, произведени от хром и ванадий.

От съществено значение е и опитът при работата с въпросните консумативи, както и безопасността. По-добре да отделите 10 минути за прочитане на инструкцията, вместо цял живот да изпитвате неудобства от наранен крайник.

Статията е подарък от webselo.com – копирайтинг услуги.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment