7 препоръки при покупка на авточасти на ниски цени

October 31, 2012 | Автор: | Публикувано в Авто-мото свят

Ако ви предстои покупка на авточасти за вашия автомобил, то със сигурност искате да имате някой и друг коз повече в ръце в лицето на информацията, с която разполагате. Днес ще ви разясним няколко, в случая 7 препоръки при покупка на авточасти на ниски цени, с които да сте запознати преди да направите своя финален избор.

  1. Знайте какво търсите. Колкото повече информация имате за това, което търсите, когато говорим за авточасти, толкова по-добре. Много хора правят грешката да отидат неподготвени на покупки за части за автомобили и в последствие се оказва разочаровани. Проучете важните за вас детайли за оптимална покупка.
  2. Направете пазарно проучване. Не се спирайте на покупка от първото място, където сте открили желания компонент от проблемната спирачна система например, а вижте какво предлагат и другите дистрибутори на подобни стоки. Така можете да спестите доста средства.
  3. Купувайте от авторитетни магазини за автомобилни части. Проверете фирмата и се запознайте с компетенциите на служителите. При възможност следете всички авточасти, които се предлагат да имат етикет с цена.
  4. Ако имате не много нов автомобил, то можете да потърсите и авточасти втора ръка. Така можете да спестите доста пари, но внимавайте да не се окаже, че тези авточасти са прекалено износени или склонни към ускорена амортизация.
  5. Купете авточасти онлайн. Много търговци напоследък започват да предлагат своите автомобилни части в интернет. Така лесно и бързо можете да откриете специфичния ви нужен компонент и да сравните бързо цената. Пестите време, пари и разходки и то дори в случай че отидете да го закупите на място.
  6. Възползвайте се от сайтовете за сравнение на цени. При някои обстоятелства можете да сравните частите в ценово отношение посредством сайтове, които взимат цените от търговците и ви ги показват, за да видите най-ниската стойност на избрания от вас продукт. Това е чудесна възможност, макар и все още рядко приложима у нас.
  7. Доверете се на вътрешното си усещане. Не позволявайте друг да решава вместо вас и ако чувствате, че не правите добър избор при покупка на авточасти – просто не го правете.