5 въпроса, които си задавате при избора на Интериорна врата

Една от най-важните съставни части на цялостната визия на дома е избора на врати. Първоначално всеки подценява избора, смятайки го за нещо обикновено, което ще свърши на бързо. Именно подценяването на ситуацията е най-голямата грешка, която може да се допусне.

В тази статия ще наблегнем на най-често срещаните въпроси, които един бъдещ клиент си задава за да направи правилния избор при покупка.

На първо място като важен фактор при бъдещия избор на врата са Размерите. Основните габаритни размери при интериорните врати са 68/78/88 – 201 см (крило + каса) при безфалцовите врати и 64.8/74.8/84,8-199.5 см при фалцовите. Когато се извършва оглед, трябва да се допитате до консултантите какви трябва да бъдат най-подходящите отвори за да имате добре изглеждащи напаснати сглобки на вратите. Не трябва да се забелязва снаждането, защото знаейки за него, погледът ви ще е винаги там. Не рискувайте с по-малки размери от необходимите, за да спестите малка сума пари, по-добре оставете решението в ръцете на специалистите.

На второ място важно е да съобразите помещенията като широчини и височини, дали мястото ще има влага или директно ще има мокрене към вратите. Това е един много важен фактор при избора на подходящи за вашия дом интериорни врати в Бургас.

На трето място по важност е какви цветове да изберем? На пазара има богат избор от най-различни цветови гами за интериорни врати. Най-правилният избор е да съобразим дали избраният от нас цвят ще пасне като десен на интериора в съответното помещение и като цяло в жилището. Трябва да съобразим цветовете дали са от топлата или от студената гама. В акцента на вратите трябва да се заложи на ярък контраст между под, врати и стени. Или в другия случай на сходен в същия десен цвят. Не забравяйте да се допитате и до тези, с които живеете заедно. Ако няма разбирателство, целия ефект от освежаването на дома ще се обезсмисли.

На четвърто място сме заложили избора на Модел….Това е един от най-съществените въпроси след избора на цвят. Да съобразим линията, в която е заложена като шарки визия на дома. Ако избора на мебели, техника и аксесоари е решен в прави линии е добре да изберем врати с такива десени. Ако сте заложили на по-нестандартни шарки и десени е добре да изберете модели в тази линия. Важното е да си пасват.

И на пето последно, но не по-важност място е каква цена да изберем за желаните врати, или по-точно какъв ценови диапазон да заложим като отношение цена-качество. На пазара има всякакви марки, производители и вносители на врати, но като цяло най-важното което трябва да съобразим разбира се, това е бюджета, който сме си предвидили, както и всеки един от по-горе изброените въпроси да съчетава всичко това, което ни е нужно.
Най-добре се доверете на добре познат вносител, с отлично реноме.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment