Структура на ламинирания паркет

През последните години иновативните технологии се наложиха и при ламинираните паркети. Добрият външен вид на ламината се допълва от подобрените му структури (релефа на повърхността). След декора, структурата е второто най-видимо нещо, което предава завършен и уникален вид на всеки ламинат. Въвеждането на нови структури и нови декори е предпоставка за конкурентноспособност на всеки производител.
Фирма Egger е една от водещите компании в производството на ламиниран паркет от най-висок клас.През 2012 тя официално представи 2 нови уникални структури – Grand Canyon и Vintage. Забележимо по-дълбокия релеф на новите й структури дава основание те да бъдат сертифицирани с клас против приплъзване R10, като стандартните структури са с клас R8. И двете структури се използват само върху подходящи декори, за да може ламинатите от този вид да изпъкнат и се отличат с много реалистичен изглед от всеки зрителен ъгъл.
Повечето потребители на този вид ламинирани паркети имат притеснения за дълбочината на релефа и евентуалните замърсявания, които могат да се задържат в него.Тук е мястото да ги успокоим и да подчертаем, че всички ламинирани паркети са с покритие против залепване на мръсотия и изключително трудно задържат петна.
Освен дълбокия релеф друга структура, който предава изключително завършен и естествен вид на ламината е т.нар.натурална пора. При нея релефа следва фладера на дървото и имитира много сполучливо естествен паркет, който се обработва с четки, за да се види естествената пора на дървесината.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment