Стартиране на бизнес и начален капитал

Несъмнено стартирането на нов бизнес е важна и доста рискована стъпка особено в условия на финансова криза. Това важи независимо дали ще правите втора регистрация на фирма и имате подкрепата на първата или за пръв път навлизате в предприемачеството.

Едно от нещата, които трябва много добре да обмислите е дали са Ви необходими съдружници и ако да, дали можете да си осигурите такива. В зависимост от това трябва и да изберете правна форма на управление на вашата нова фирма. Ако ще имате съдружници най-добре изберете регистрация на ЕООД, ако не то вариантите са два – регистрация на ЕООД или ЕТ. Имайки в предвид проблеми, които могат да произлязат и огромните рискове при ЕТ, то най-добре изберете регистрация на ЕООД.

Друг важен момент е бизнес плана. Ако смята сериозно да се занимавате и развиете добре бизнеса си, няма да се разминете без бизнес план. Той ще Ви необходим не само, ако искате да получите някакво финансирано, и като цяло за да сте наясно с дейността си. Бизнесът увлича и е възможно на момента да не успеете да се справите с дадена ситуация или да тръгнете в неправилната посока, ако не сте начертали картата си още в началото. За всеки един бизнес, планът за действие е много важен.

Трети важен момент, който трябва да имате в предвид е началния капитал, с който ще стартирате и сте готови да вложите в новата си фирма. От няколко години насам минималния капитал за регистрация на ЕООД / ООД е 2лв, което автоматично премахва законовите препятствия и проблеми. Вече всичко зависи от вашата преценка. Масовата практика е да се регистрира фирма с начален капитал до 10лв, но това не винаги е удачно. Ако смятате да правите регистрация на фирма за производство на някакъв продукт ще са Ви необходими машини за да се осъществява самото производство. Тези машини трябва да се закупят от фирмата, а когато сте я регистрирали с 2лв, това няма как да стане и ще трябва да кредитирате фирма, което е свързано с допълнителни разходи и проблеми.

Тук влиза в употреба и бизнес плана, където трябва ясно да сте обозначили какви средства ще са Ви необходими за закупуването на необходимото оборудване и да създадете фирмата си с начален капитал около тази сума. Ако не сте много наясно с всичко, то се консултирайте с фирмата, която ще Ви регистрира фирмата. Изберете фирма с компетентни юристи, които ще могат да отговорят на всичките Ви въпроси. Направете си списък с въпросите, които искате да им зададете за да не пропуснете нещо.

Прочетете повече за началния капитал при регистрация на фирма на следния адрес:

http://regihelp.com/polezni-statii/1-regi-firma/29-nachalen-kapital

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment