Само за 2 месеца Samsung продаде 5 милиона смартфона Galaxy Note II

От Samsung никога не са криели, че възлагат много големи надежди на новия си таблетфон Galaxy Note II. И в началото на този месец, корейците с гордост съобщиха, че само за един месец са успели да продадат повече от 3 милиона таблетфона. Преди време анализаторите прогнозираха, че в края на годината Samsung ще продаде около 7 милиона Galaxy Note II.

И както изглежда, устройството на корейския производител има всички шансове да оправдае тези прогнози, както и дори да ги надхвърли. От Samsung обаче официално потвърдиха, че компанията е продала повече от 5 милиона Galaxy Note II.

Интересното тук обаче е, че този резултат е постигнат само два месеца след началото на продажбите на  Samsung Galaxy Note II, докато първото поколение на таблетфона достигна цифрата от 5 милиона продажби за около 5 месеца. Това показва, че потребителите ценят предимствата на този форм-фактор и започват да отделят по-голямо внимание на таблетфоните.

Второто поколение на Samsung Galaxy Note е базирано на хардуерната платформа Exynos 4412 Quad с четириядрен процесор, тактовата честота на който е 1,6 GHz. Неговият сензорен екрана е с 5.5 инчов диагонал и резолюция от 1280 х 720 пиксела, а основната 8-мегапикселова камера е със светкавица, автофокус и поддържа технологията за обратна подсветка. Новият таблетфон на Samsung може да предложи на потребителите 2 гигабайта оперативна памет, 1.9-мегапикселова предна камера за провеждането на видео разговори, безжичните модули Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC и капацитет на батерията от 3100 мАч. Представеният модел е под управлението на  операционната система Android 4.1 Jelly Bean с фирмения потребителски интерфейс Samsung TouchWiz. Апаратът може да работи с 3G и 4G мрежите и се предлага с 16, 32 и 64 GB вътрешна памет, която може да се разшири посредством използването на карти памет microSD.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment