Профилактиката е много важна за здравето ни

profilaktichen pregledНашето здраве е най-важното, от което се нуждаем през целият си живот. Младостта рано или късно ще си отиде, косата може и да понамалее, но ако сме здрави всичко ще бъде ок и ще можем спокойно да преминем през всички етапи на живота. Често обаче, нехаем и подценяваме факта, че трябва да следим здравословното си състояние колкото се може  по-често и да не чакаме да се появи болест и тогава да тичаме по лекари. На това му се казва превенция.

За съжаление, ние все още не сме изградили навика да предприемаме мерки предварително и  да чакаме в последният момент. Профилактиката и превенцията се изразяват в посещение при лекаря ежемесечно. Правене на изследвания, които да покажат дали в организма ни има някакви отклонения. Като за начало е достатъчно да си направим пълна кръвна картина и изследване на урината. Кръвната картина ще покаже дали в тялото ни всичко е наред и дали евентуално не са започнали някакви възпалителни процеси. Хубаво е да сме малко по-образовани по отношение на собственото си здраве. Трябва да задаваме повече въпроси и да изискваме от лекаря да получаваме и съответните отговори.

Минималната информираност ще ни помогне с лекаря да говорим на някакъв общ език и да избегнем ситуацията в която той ни казва, че проблема примерно е при щитовидната жлеза, а ние дори да не знаем къде се намира. Все пак анатомията е предмет, който се учи в 8-ми клас. Освен всичко друго, важно е да си знаем и правата като плащащи здравни осигуровки. Нека не оставяме парите ни да отидат на вятъра а да ги оползотворяваме за собственото ни  здраве.

Повече на здравна тематика можете да прочетете на: http://hubavica.eu

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment