Покупка на самолетни билети до Индонезия – Джакарта, Денпасар и други градове

Четвъртата в света с население 240 милиона жители държава и същевременно с най-голямо мюсюлманско население е под внимание в тази статия. Самолетни билети до Индонезия най-често се закупуват до градовете Джакарта, Денпасар и Сурабая. Държавата е островна и се разполага на точно 17 508 острова, като нейната столица е Джакарта. В нея има 300 етнически групи, които говорят 365 различни езика. Основен език, който е най-употребяван е Bahasa Indonesia.

Индонезия е същевременно най-големият архипелаг в света, който покрива около 2 милиона квадратни километра (колкото Австралия), но само 20% от тях е земя, а останалото вода. Има пет основни острова и около 30 малки групи острови, които са населени. Основните острови са Суматра, Ява, Калимантан, Сулавеси и Ириян Джайа. От всичките острови само около 6000 са населени. Основно в Индонезия се отглежда ориз, палми и използваните масово каучукови дървета. Произвеждат се много видове продукти от познатото палмово масло, както и естествен каучук. Самолетни билети до Индонезия може да закупите онлайн като авиокомпаниите, които пътуват от България до нея са Air France-British Airways също така Etihad Airways-Lufthansa; Qatar Airways и Turkish Airlines и някои други.

1512 година португалски кораби стъпват на Молукските острови (Островите на подправките) като до преди това подправките били купувани от арабски търговци. След тях идват холандски, английски и френски кораби, като се започва „войната на подправките“. Холандците завладели всички острови с подправки и извличат огромна печалба за Нидерландия, като Индонезия става тяхна колония. През 1949 година Индонезия обявява своята независимост.

На островите в страната се намират 128 вулкана, а биоразнообразието и е едно от най-богатите реално в света. Това е заради местоположението и около екватора и дъждовните екваториални гори, които са най-старите и високи в света. Много от растенията и животните в Индонезия все още не са напълно и точно известни на учените. В нея има много хищни растения и 270 рода орхидеи с над 10 500 вида, също така забележителни дървета, които достигат височина до 90 метра, а Рафлезията е най-голямото цвете в света, на което цветовете му достигат диаметър 100 сантиметра, а теглото му 12 килограма и се среща също тук. Различните видове животни са много на брой, като от тях се отличават комодският варан, той е най-големият гущер в света с цели 4 метра дължина, кралската кобра, която достига 6 метра дължина и е най-дългата реално отровна змия в света, соленоводния крокодил, достигащ 7 метра дължина и над един тон тегло и други. Закупувайки самолетни билети до Индонезия онлайн бързо ще получите своето място за полета, от който имате нужда.

Тук в сайта на Туристическа  Агенция “Астеа Тур” може да разгледате доста предложения за екскурзии от Варна до Индонезия.

 

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment